Kontakt os


 

DR vil sælge sit arkivstof internationalt
Torsdag 29. marts 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når tv-købmænd fra hele verden mødes i næste uge til den store MIPTV-salgsmesse i Cannes, har DR noget med i salgskufferten, som ikke plejer at være der. Her sætter DR Internationalt Salg nemlig særligt spotlys på DRs arkiv, og på at det rummer tusindvis af programmer og klip - helt tilbage fra fjernsynet var barn.
”Vi har altid fået en række henvendelser fra udenlandske tv-stationer og producenter, som er i gang med at producere for eksempel et program om Danmark, om kongehuset eller om en stor arkitekt, og som derfor har behov for nogle klip fra DRs arkiv. Men denne gang slår vi et særligt slag for det, DR har i gemmerne,” siger chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø iflg. en pressemeddelelse fra DR.

DR har lagt en særlig plan for, at omverdenen skal kende bedre til DRs arkivstof. Derfor deltager DR Internationalt Salg også i flere internationale messer senere på året.

Derudover overvejer DR og svenske SVT også at lave et fælles markedsføringstiltag på den front. I forvejen deles SVT og DR om standen på MIPTV i Cannes.

”DR har en lang række optagelser, som kan interessere udenlandske programproducenter. Der er koncertoptagelser med for eksempel The Doors, Deep Purple og Led Zeppelin, der er masser om dansk design og arkitektur, og mange efterspørger også vores billeder af vindmøller, grøn energi og cykler – blot for at nævne noget af det, vi har med,” siger Helene Aurø.


'Borgen 3' til salg

DR Internationalt Salg har naturligvis også en lang række tv-programmer med til den internationale tv-messe i Cannes.

Selv om tredje omgang af DRs dramaserie ’Borgen’ først bliver sendt næste år, begynder DR nu at markedsføre den i Cannes.

”Vi forventer, at der bliver underskrevet flere aftaler på serien dernede – ikke mindst af tv-stationer, der allerede har købt ’Borgen’s første og anden sæson. Den første aftale har vi faktisk allerede underskrevet – nemlig med et selskab, der gerne vil udgive ’Borgen 3’ på dvd i Benelux-landene,” beretter Helene Aurø.

Også dramaserien ’Lykke’ og familiedramaserien ’Limbo’ forsøger DR at afsætte internationalt, og det samme er tilfældet med en stribe dokumentarer. For eksempel Anna von Lowzows om de kongelige juveler, dokumentarerne ’Putin’s Kiss’ og ’Mord i junglen’, som for nylig blev vist i ’Dokumania’ på DR2 samt en række dokumentarer fra serien ’Why Poverty?’, som DR og en lang række tv-stationer over hele verden viser senere på året.

Også dokumentaren ’Mit lykkelige liv som grønsag’, som DR1 sendte for nylig, skal en tur til Cannes.


Forsøger med ’Spise med Price’

Der er også ”rigeligt med smør” med i salgsmapperne, da DR Internationalt Salg vil se, om ’Spise med Price’ kan gøre sig på udenlandske tv-skærme. Brødrene står allerede ved komfuret foran flere nordiske landes seere.

”Der er madprogrammer i stort alle lande, og derfor forsøger vi at tage dem med til Cannes og ser, hvad der sker,” siger Helene Aurø.

For et halvt år var DR-programformater som ’Hammerslag’, ’Gintberg på kanten’ og ’Nak og æd’ med i Cannes, og også denne gang bliver forsøget gjort for at få programserierne på fremmede skærme i lokale udgaver.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002