Kontakt os 

Hvorfor møder man kun de dumme og selvoptagne unge på tv?
Tirsdag 13. marts 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Portrætteringen af landets ungdom som spejlblanke krukker er fejlagtig og må bremses. Det mener direktør på Niels Brock Handelsskole i København, Anya Eskildsen.

De danske reality tv-programmer, der sendes i disse dage, er ude af trit med virkeligheden og er ved at tegne dansk ungdom op i et hjørne af dumme bemærkninger og uvidenhed. Det skriver Anya Eskildsen i et debatindlæg i dagbladet Politiken.

”Ser man programmer som ’Paradise Hotel’, ’Divaer i junglen’, ’Fristet’, ’Kongerne af Marienlyst’ og ’For lækker til love’, er man undskyldt, hvis man tror, at Danmarks ungdom ikke kan og vil andet end at feste, drikke og lægge makeup. De unge deltagere aner ikke, hvad Danmarks hovedstad hedder, og de tror, at Den Mexicanske Golf er en golfbane,” skriver Anya Eskildsen.

Hun må dog medgive at programmerne er underholdende. Men det er ved at komme så langt ud – bl.a. fordi der er så mange reality-programmer, hvor unges dumhed glorificeres - at det ikke længere er sjovt.

”Som leder af en af landets største uddannelsesinstitutioner omgås jeg tusindvis af unge mennesker hver dag, og jeg kan slet ikke genkende det billede af ungdommen, der bliver tegnet i de utallige danske reality-tv-programmer,” skriver Anya Eskildsen, og konstaterer, at der kort sagt ikke er meget reality at hente i reality-tv.

”Der er rigtig mange unge mennesker i Danmark, som har store ambitioner, som gerne vil have en uddannelse og et godt job, og som ikke synes, det er sejt at være uvidende”.
Anya Eskildsen mener, at tendensen med at det kun er de dumme, de uinteresserede og de selvoptagne, man møder på tv, må bremses.

”Det må ikke blive et mål at være dum,” skriver Anya Eskilden – og slutter indlægget i Politiken af med: ”Hvis alle var som Amalie, Pernille og Susan K, ville Danmarks fremtid se meget sort ud. Omvendt bliver det jo næsten pinagtigt tydeligt, når man ser for eksempel ’Paradise Hotel’, at uddannelse har en værdi.”


Foto: 'Paradise Hotel' på TV3 er et af programmerne, hvor dumme og selvoptagne unge eksponeres. (Fotocredit: TV3)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002