Kontakt os


 

Seerredaktør kritiserer fup i ’Natholdet’
Tirsdag 28. februar 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I sidste uge kunne vært på TV 2 programmet ’Natholdet,’ Anders Breinholt, vise et indslag, hvor den finske præsidents mand bliver grebet i at smugkigge på kronprinsesse Marys barm, hvorefter han skyndsomt kiggede op i luftet. Det var imidlertid det rene fup, og indslaget får nu kritik fra TV 2’s seerredaktør Lars Bennike.
I indslaget fra ’Natholdet’ ser man først den finske præsidents mand, Pentti Arajärvi, rette blikket mod Kronprinsesse Marys kavalergang, mens hun drejer hovedet til den anden side. Da hun vender hovedet, kigger Arajärvi skyndsomt op i loftet. Problemet er bare, at dette aldrig er sket. Der går over otte minutter mellem de to situationer, som i ’Natholdet’ er klippet sammen til et indslag, og hvor også lydsiden er manipuleret, så seerne får indtrykket af, at det er én episode.

Anders Breinholt siger tilmed i ’Natholdet’, at det ikke er noget, som holdet bag ’Natholdet’ har fundet på. Tværtimod siger han: ”Det her er billeder fra selve aftenen.”

Lars Bennike siger i dag til Politiken, at indslaget kan skade troværdigheden for ’Natholdet’.

”Implicit har man som seer af ’Natholdet’ en forventning om, at det er virkelige situationer, som i sig selv er komiske, fordi de har foregået. Når man oven i købet siger i programmet, at det ikke er noget, vi har fundet på, så skal det selvfølgelig ikke være noget, man har manipuleret med,” siger han og fortsætter:

”Man har en kontrakt med seerne om, at det man ser, er noget, der er foregået på den pågældende måde, og så synes jeg ikke, at det er i orden.”

Studieleder for journalistik på Roskilde Universitet, Mark Ørsten, er enig, og opfordrer iflg. Politiken til, at ’Natholdet’ fremover er ærlig om sin satire.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002