Kontakt os


 

Noget uforløst over ’Big Brother 2012’
Tirsdag 31. januar 2012
Af Stig Hartvig Nielsen
 
’Big Brother 2012’ er SBS' største satsning i mange år, og alligevel var premiereprogrammet præget af mange fejl og af en famlende og usikker vært. Tv-ekspert og nyhedschef på Starlounge International, Nikolaj Vraa, undrer sig over de mange fejl, og generelt mener han, at der var noget uforløst over programmet. Omvendt vurderer Nikolaj Vraa, at SBS faktisk HAR en chance for at fange seernes interesse med ’Big Brother 2012’.


”Jeg havde set frem til Big Brother, men jeg må indrømme, at jeg sad tilbage med blandede følelser efter det første program. Det var noget uforløst,” siger Nikolaj Vraa fra Starlounge til tvnyt.com, og fortsætter: ”Umiddelbart var der kun en enkelt eller to af deltagerne der fangede min interesse, men det tror jeg ikke er deres skyld. Det skyldes nok nærmere præsentationen af dem.”

”Jeg ved ikke helt om Big Brother kan fange seernes interesse. Hvis SBS spiller kortene rigtigt, så er der en god chance. Her i foråret er der nye sæsoner af mange programmer, og f.eks. tabte Paradise Hotel over en tredjedel af seerne i premiere-ugen. Det ser jeg som et tegn på, at seerne er kræsne og at tv-stationerne skal være mere åbne overfor andre end deres udvalgte mediepartnere eller kun prioritere egne websites. Big Brother kunne være et frist pust, men hvis SBS vælger at beholde de gode historier på deres egne platforme, så bliver de 100 dage meget, meget lang tid for f.eks. lytterne på SBS' radiostationer. De bliver fanget i et helvede af cross promotion, der måske ender med at have den modsatte effekt.”


Værtstræning for åben skærm

Nikolaj Vraa har egentlig ret ondt af værten på Big Brother 2012, Marie Egede: ”Hun var sjov i ’Slemme, Slemme Piger’. Jeg synes hun er charmerende og det er rart at høre jysk i tv. Men hun var ude på dybt vand. Det stod i skærende kontrast til de Big Brother live shows jeg husker med Lisbeth Janniche, der er en af Danmarks bedste tv-værter.

Publikum forholdt sig passivt på de forkerte steder, og det gav en intimiderende tavshed. Den blev understreget af den manglende underlægningsmusik.

Der var heller ingen breakers, der kunne ha' givet hende et par værdifulde sekunder til at samle sig om det næste indslag. I stedet måtte hun dreje sig om sig selv med sine mange cue cards.

Hun skal nok klare det - men det er synd at hun skal have værtstræning på direkte tv,” slutter Nikolaj Vraa vurdering af den første udgave af ’Big Brother 2012’ – sendt på Kanal 5 mandag aften kl. 21.00-22.30.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002