Kontakt os


 

Millioner til nye animationer
Onsdag 21. december 2011
Af Karsten Jensen
 
DR og Det Danske Filminstitut etablerede i 2010 en animationspulje, med et samlet bidrag på 15 millioner kroner.
Puljen støtter udvikling og produktion af animationsfilm til børn mellem 7-10 år. Det er nu blevet til otte nyproducerede animationsfilm, som kan ses på DR Ramasjang, på Filmstriben.dk og på filmfestivaler i 2012 og 2013. Den første animationsfilm Taynikma har premiere på DR Ramasjang den 1. januar 2012.

Formålet med puljen er at støtte originale animationsfilm, og give en række yngre instruktører mulighed for at arbejde med at udvikle billigere produktionsmetoder og realisere film i længder som det normalt er svært at finansiere. Filmene vil være befordrende for instruktørernes muligheder for senere at lave film i længere formater.

"Animation er en af de stærkeste fortælleformer til børn og unge, og hvis vi stimulerer danske animatorers talenter og forskellighed, kan vi nå børnene med historier, der rummer både originalitet, bredde og dybde, samtidig med at de har potentiale til at blive klassikere i dansk børnekultur. Animation holder længere end nogen anden filmform, og de danske animatorer kan kunsten at udnytte dens muligheder fuldt ud. For Ramasjangs seere er der godt i vente," siger Jakob Stegelmann.

"Børn og voksne skal opleve, at der i Danmark bliver produceret animationsfilm på et meget højt niveau og at filmene er tilgængelige. Den danske animationsbranche er kendetegnet ved at have mange unge talenter og et professionelt produktionsmiljø. Men midlerne er knappe. Med animationspuljen er der skabt en række low-budget-film i en imponerende høj kvalitet, og Filminstituttet er stolt af at have støttet en positiv udvikling, som gerne må give branchen og talenterne lyst og mod på flere og længere film," siger Claus Ladegaard, områdedirektør i Det Danske Filminstitut

37 projekter blev oprindeligt modtaget, da der var ansøgningsfrist til udviklingsstøtte. Der blev plads til otte meget forskellige film der spænder lige fra dukkefilm, computergenereret animation og motion-comic til klassisk tegnet film.

De udvalgte blev:
Taynikma Legenden om Rax, Zentropa RamBUk
Hund i himlen, Nørlum Aps og Basmati Film
Piggy, A. Film Production ApS
Woolfert, Tiny Film Aps og Toolbox Film Aps
Isblomstens Hemmelighed, Copenhagen Bombay Production 1 ApS
Flammen og Vattotten, Eye Candy Film
Børnenes verden Eye Candy Film
Skyggedyret, Nice Ninja Productions ApS


Den første af de film der har fået støtte fra animationspuljen, rammer allerede DR Ramasjang den 1. januar. ”Taynikma - Legenden om Rax" handler om den forældreløse Rax, der søger til storbyen i håb om at finde sin plads i tilværelsen. Rax tror, han hører til i den mægtige bjergklan, men bjergklanen beskylder ham for at være tyv og jager ham på porten.

Hjemløs og på flugt bliver Rax tilbudt at komme med i den lokale tyvebande. Nu må Rax vælge, hvad der er vigtigst: At være tro mod sig selv eller være en del af et fællesskab. "Tyv eller gadeunge ... Du vælger selv!"

Taynikma - Legenden om Rax" er en 'motion comic' med fart, magi og humor for de 6-10-årige. Det er en fantasy-historie med en unik visuel stil, der er opstået ved blandingen af tegneserie og animation. Nøjagtig som med bog-serien Taynikma, som filmen er baseret på, har det været hensigten at eksperimentere og finde en dynamisk ny udtryksform ved blandingen af de to medier.

Om animationspuljen

· Puljen er rettet mod instruktører der er animationsuddannede, eller som arbejder professionelt med animation, men som endnu ikke har debuteret med en spillefilm eller en længere tv-serie.

· Puljen skal støtte film til børn, fortrinsvist til målgruppen 7-10 år. Filmene skal være rettet mod et publikum og dermed egnet til visning på tv. Filmene vil alle blive vist på DR Ramasjang.

· Redaktionen består af DR-redaktørerne Jakob Stegelmann og Ulla Hasselbalch og filmkonsulenterne Thomas Krag, Rasmus Horskjær, Dorte Høeg Brask og Kim Leona fra Det Danske Filminstitut.

· Det Danske Filminstitut bidrager med 10 mio. kr. til puljen og DR med fem mio. kr.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002