Kontakt os


 

DR laver stor kampagne for DR Mama
Mandag 28. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR Mama er ikke en rigtig tv-kanal, men er DRs 'ungeunivers'. Dette 'univers' består af nogle amerikanske tv-serier og lidt egenproduktion på DR HD, en DAB-radiokanal og en hjemmeside. Men de unge i målgruppen 15-25 år er ikke rigtigt 'stået på', så i dag skydes en stor kampagne i gang.

Fra og med i dag og de kommende 14 dage kan man møde DR Mama både i bussen, i toget og i Metroen. Det sker, når DR brænder en bunke licenskroner af på en større markedsføringskampagne, der skal vække nysgerrigheden blandt de unge for DR Mama - DRs nye ungesatsning.

Markedsføringsindsatsen omfatter bl.a. hængeskilte i busser og tog, bannerannoncer i det offentlige rum samt projektioner og filmklip på de københavnske Metrostationer.

Formålet er - ifølge DRs mediedirektør Gitte Rabøl - at nå ud til en målgruppe, som ikke bruger DRs tilbud. Ifølge Gitte Rabøl nytter det ikke at markedsføre det nye tilbud på DRs egne kanaler, når en stor gruppe unge kun meget sjældent zapper ind på DR.

"Kampagnen skal skabe synlighed om programmerne blandt en målgruppe, som sjældent vælger DR til. Målet med Mama er at tilbyde andet og mere end underholdning og fascination - ambitionen er også at oplyse og udfordre målgruppen," siger Gitte Rabøl iflg. en pressemeddelelse fra DR og fortsætter:

"Det er en klar public service-opgave at have relevante og interessante tilbud til alle i Danmark. Også til de unge. Det har vi ikke været gode nok til tidligere. Og fordi der er så mange andre tilbud til netop den målgruppe, har det været vigtigt for os at finde vores egen vej med afsæt i de unges virkelighed og med programmer, som tilbyder målgruppen noget indhold, og som de oplever som relevant både i forhold til hvad der sker i samfundet og i deres eget liv."

Gitte Rabøl mener, at man skylder at skildre mangfoldigheden blandt de unge og diskutere de udfordringer, som de unge har til fælles. På DR Mama vil man også sætte fokus på en lang række emner, som fylder i de unges liv - lige fra kærlighed og sex til politik, uddannelse og identitet.

Over halvdelen af programmerne på DR Mama består dog af indkøbte amerikanske ungdomsserier. Dette forbigås i DRs pressemeddelelse.

DR Mama gik i luften første gang den 21. september i år og sender bl.a. alle hverdage fra klokken 19 på DR HD, samt hele døgnet på DAB og nettet - samt på dr.dk/mama, hvor man kan se programmerne on demand.


Se også:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=19508Foto (denne side): DR Mamas Sara Frost. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002