Kontakt os


 

Ny programserie på Kanal 4 om overvægt
Fredag 25. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kia Liv Fischer, kendt fra blandt andet 'Slemme, Slemme piger' forsøger at smide kiloene og sænker paraderne, når Kanal 4 viser programserien 'Kia Liv på Julemærkehjemmet' i foråret 2012. Serien er blevet til med støtte fra Public Service Puljen.


Sammen med 48 overvægtige børn, har Kia Liv Fischer indvilliget i at morgenløbe, spise sundt og svede så mange kalorier af som muligt i 10 uger. Hun tjekker ind på Julemærkehjemmet i Skælskør dels for selv at tabe sig, men også for at forstå, hvad det er for en kamp overvægtige børn kæmper med, og hvorfor det bliver et større og større problem. Det oplyser SBS TV i dag i en pressemeddelelse.

De fleste har lært Kia Liv Fischer at kende som den sjove, overvægtige kvinde fra tv. Men bag det morsomme ydre gemmer sig også en sårbar kvinde, der er træt af fordomme og selv at blive stemplet ”som den tykke pige” – mest fordi hun selv er meget ked af sin overvægt.

Kia Liv har selv kæmpet med fedme, siden hun var 20 år gammel og har derfor et personligt engagement i fedmeproblematikken. Hun vil gerne af med mindst 30 kg og har prøvet alverdens kure og diæter uden held. Julemærkehjemmet har derimod haft succes med at få børn til at tabe sig – så hvorfor skulle det ikke virke hos voksne?

Kia Liv er derfor flyttet ind på Julemærkehjemmet i Skælskør, hvor hun netop nu er i fuld gang med at lave optagelserne til Kanal 4 programmet 'Kia Liv på Julemærkehjemmet'.

”Jeg har haft behov for at fortælle 'verden', at der bag fedtet er et menneske, som føler og har det lige som alle andre mennesker, og at man skal tage sig bedre af hinanden på flere forskellige måder”, siger Kia Liv.

Desuden er Kia Liv en rollemodel for mange unge, og hvis hun kan hjælpe med at få noget livskvalitet banket ind blandt de unge overvægtige, vil hele projektet være en kæmpe sejr for hende.

Men det er ikke kun fedmeproblemet, som Kia Liv vil kaste lys på i programmet.

”Mobning skal stoppes, og vi skal alle lære at give plads til, at vi er forskellige. Og der skal også råbes op om, at VI SAMMEN SKAL LØFTE I FLOK, når det kommer til børn, som er overvægtige. Jeg håber, at programmet vil udfordre mig meget på det personlige plan, og at min rejse kan hjælpe andre til at opleve, at de ikke er alene med tankerne”, siger Kia Liv.

I de ti uger Kia Liv opholder sig på Julemærkehjemmet, skal hun dyrke motion, gå til jævnlig obligatorisk vejning, ændre sine kostvaner radikalt og sit overforbrug af sodavand. Hun har nemlig taget den beslutning, at hun vil ikke tilbage til sin gamle levestil længere. Nu er det nye takter, og det samme skal også gælde for børnene.

'Kia Liv på Julemærkehjemmet' kan opleves til foråret i 2012 på Kanal 4.Foto: Kia Liv Fischer. (Fotograf: Krestine Havemann)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002