Kontakt os


 

Ny programserie på DR om restaurering af bevaringsværdige huse
Onsdag 12. oktober 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kronprinseparret har fået gjort det, og nu skal danskerne også gøre det: istandsætte deres bevaringsværdige huse i en bedre byggeskik. Det skal være slut med huse, der vokser sig større via knopskydninger, der ikke harmonerer med resten af huset, slut med nye vinduer som ikke passer til stilen, og nu skal det endegyldigt være slut med sort glaserede tegltage på huse, som det aldrig var meningen skulle have det. Nu skal der ryddes op blandt de ca. 30.000 bevaringsværdiger huse der findes over hele landet. Og hvem skal sørge for det! Det skal arkitekterne Noah Whitehorn og Marcelle Meier i en ny boligserie på DR1.
Han var restaureringsarkitekt på kronprinsens palæ. Han elsker den nyeste teknologi og kan ikke slå en streg uden sin I-pad, sit laser-lys og sit digitale vaterpas og så har han konstant byggeprojekter hjemme - kun for at finde nye måder at gøre tingene på; alligevel er det, der tænder ham mest, når han finder håndværksmæssige overraskelser fra en svunden tid som han kan vække til live.

Hun har en fortid som stewardesse og bartender, og i dag er hun kromutter på Restaurant Skovmøllen ved Aarhus med sin mand. Hun er arkitekt på den gammeldags facon, hun elsker tegninger med blyantsstreger, bruger en 2 m. lang tommestok og et 2 kilos vaterpas. Det der tænder hende mest er, når hun kan overbevise udfordrende kunder om, at hendes måde er den bedste.

Sammen vil de - fra december måned - pakke vognen og køre rundt i landet og overtale danskere med moderniseringsplaner og drømme for deres hus - til at bevare det gamle og renovere efter huset ånd og historie.

Sammen med DR skal arkitekterne indsamle materiale til en tv-serie der sætter fokus på, hvordan danskerne bedst tager vare på deres bevaringsværdige boliger. Målet er at fortælle, hvilke historier der gemmer sig i disse gamle huse, og hvordan man bedst bevarer bygningerne og deres særlige byggeskik, når man står overfor at skulle modernisere sit hus.

Ideen er at følge byggeriet fra start til det står færdigt. Det betyder at filmholdet og arkitekterne kommer på et første besøg og filmer huset som det ser ud inden byggeriet går i gang, og hører hvad drømme der er og hvor stor økonomien er. Filmholdet følger arkitekterne tæt under hele processen, hvilke tegninger laver de, hvilke forslag har de.

Filmholdet optager reaktionerne på arkitekternes forslag, og filmholdet er med ved alle byggemøder og filmer byggeriet som det skrider frem.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002