Kontakt os


 

'Spise med Price' skal afsættes i udlandet
Fredag 30. september 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når tv-indkøbere fra hele verden mødes i næste uge til MIPCOM i Cannes, bliver de mødt af ”rigeligt med smør”. DR har i hvert fald 'Spise med Price' med i salgstasken. Og håbet hos DR Internationalt Salg er, at Price-brødrene kan gøre en god figur på fremmede skærme. På engelsk har programmerne fået titlen 'More butter, please'.


”Vi regner med at kunne afsætte programmerne, da der er madudsendelser i de fleste lande, og derfor gør vi forsøget. Både Italien og England har allerede vist interesse for ’Spise med Price’ ,” forklarer Helene Aurø, der er chef for DR Internationalt Salg.

I forvejen bliver ’Spise med Price’ allerede vist i flere nordiske lande.


Også mange andre DR-programmer i tasken

Skulle opkøberne i Cannes have lyst til at se og købe nogle af DRs andre formater, bliver det også muligt.

Både ’Hammerslag’, ’Nak og Æd’, Cyklus, ’Gintberg på kanten’ og ’Diagnose søges’ er nogle af de DR-programmer, som bliver forsøgt afsat. For eksempel er NRK i Norge allerede godt i gang med en norsk udgave af ’Hammerslag’.

”De to årlige tv-salgsmesser i Cannes er nogle af de allervigtigste af sin art i verden, og derfor sørger vi altid for at have et bredt udbud af programmer med inden for stort set alle genrer: drama, aktualitet, dokumentar, børn og fakta. Og da man i mange lande åbner flere tv-kanaler for øjeblikket på grund af digitaliseringen, eller fordi man laver tv-nichekanaler om eksempelvis mad, jagt eller fiskeri eller noget helt andet, er der også god brug for kvalitetsudsendelser,” forklarer Helene Aurø.

DR Internationalt Salg har også både sæson to af ’Borgen’, dramaserien ’Lykke’ og Niels Christian Jungs dokumentar om cykelrytteren Andy Schleck på salgshylderne. Og det samme er tilfældet programmerne ’I seng med DR2’, hvor Jakob Olrik fortæller om bier og blomster på en lidt anden måde, end lærerne måske gør i klasselokalerne.

”I princippet kan man købe alt fra DRs bagkatalog, men vi har selvfølgelig valgt at tage det med, som vi mener har størst international interesse,” siger Helene Aurø.Foto: Måske skal udlandet også spise med Price nu. I hvert fald gør DR forsøget med at få madserien afsat internationalt. (Fotograf: Allan Sundstrøm, DR)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002