Kontakt os


 

Aarhus får en ny tv-kanal
Torsdag 29. september 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fra mandag den 3. oktober får aarhusianerne en ny mulighed for lokal information og underholdning, når Mediehus Aarhus og YouSee i fælleskab lancerer en helt ny lokal tv-kanal. Kanalen kommer i første omgang ud til 58.000 aarhusianske husstande og vil også kunne ses på nettet.
En helt ny tv-kanal er på vej til Aarhus. Kanalen kommer til at hedde Aarhus Lokal-tv - ALT og bliver sendt på kabelnettet via YouSee. ALT vil komme til at ligge på kanalplads 26 i YouSee's grundpakke. Stationen får 24 timers sendetid. Det digitaliserede lokal-tv indhold kommer til at ligge 'Clear ukodet' i YouSee´s net, og det kræver derfor ikke noget programkort for at få adgang til kanalen.

Bag kanalen står Mediehus Aarhus, der et et lokalt non-profit mediehus. Indtil videre har Mediehus Aarhus sendt sine produktioner på de nye digitale kanaler. Men nu får Mediehus Aarhus altså sin helt egen kanal, når ALT officielt lanceres mandag den 3. oktober 2011 kl. 12.00.

"Som et lokalt public service medie, der får offentlig støttte, vil vi gerne præsentere en lokal tv-kanal, hvor der er tid til at sætte fokus på det lokale liv og på vores by. Hvor der er tid til at tale sammen og tid til at dvæle ved detaljer, informationer og holdninger. En tv-kanal, der både er inspirerende, informerende og engagerende og som skal tilbyde sine seere oplysning, viden, debat og lokale vitaminer til hjernen og hjertet," udtaler Søren Højlund Carlsen, der er daglig leder hos Mediehus Aarhus.

Hos YouSee glæder produktchef Thomas Bøgelund sig over den nye mulighed til de aarhusianske kabelkunder. I alt vil ca. 120.000 seere kunne modtage kanalen via YouSee.

"Lokal-tv er meget efterspurgt fra vores seere, og det indhold, vi har set fra Mediehus Aarhus, der kommer på Aarhus Lokal-tv - ALT, tegner rigtig lovende og godt. Så vi glæder os meget til samarbejdet med Mediehus Aarhus," siger Thomas Bøgelund.

Aarhus Lokal-tv - ALT kommer til at sende velkendte produktioner og programmer fra Mediehus Aarhus, og vil i efteråret også byde på flere nyheder. Som for eksempel et program om arkitekturen i Aarhus, et nyt comedy show med lokale talenter og en ny tv-serie om energibesparelser. Derudover vil ALT også sende direkte fra forskellige begivenheder i Aarhus med fokus på kultur, politik, samfund og sport.

"Vi håber også, at vi på et tidspunkt får mulighed for at sende direkte tv fra byrådsmøderne i Aarhus Kommune, ligesom vi løbende vil bringe informationer fra Aarhus Kommune. Som byens lokale mediehus og kommunens direkte forlængede arm, når det kommer til mediepolitikken, er det naturligt, at vi også bidrager med information og folkeoplysning til borgerne," siger Søren Højlund Carlsen fra Mediehus Aarhus.

Udover tv-programmer fra Mediehus Aarhus vil ALT også vise programmer fra Indvandrer TV, BUT, Senior TV og eventuelt andre lokale non-profit medier.

"ALT vil bidrage til at styrke den tradition, som Mediehus Aarhus har arbejdet efter gennem mange år om mangfoldighed og pluralisme i det lokale mediebillede, hvor vi i høj grad inddrager borgerne og sætter fokus på alle dele af det lokale samfund. Derfor bliver ALTʼs mission også, at bidrage til at opfylde behovet for fri og lige adgang til de elektroniske medier og sikre, at Aarhus Kommune - også i fremtiden - har et mangfoldigt, rigt og varieret mediebillede," slutter Søren Højlund Carlsen.

Kanalen kommer i første omgang til at sende sit indhold i såkaldte sløjfe.

Kanalen vil også blive streamet på nettet samtidig med signalet til YouSee og kan derfor også ses på hjemmesiderne www.mediehusaarhus.dk og snart også på www.alt-tv.dk. Dermed vil tv-kanalen også være tilgængelig på mobileplatforme, som for eksempel iPad og smartphones. For at se den nye digitale lokal-tv station skal kunden enten have et tv med DVB-C tuner eller en boks fra YouSee eller ekstern leverandør (med YouSee ready mærkning).
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002