Kontakt os


 

X Factor-auditions reddet
Torsdag 29. september 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter at KB Hallen, der skulle have huset de stort anlagte auditions til 5. sæson af X Factor, har DR og produktionsselskabet BLU haft travlt med at finde et nyt sted. Det er nu lykkedes, og DR og BLU er blevet enige med VEGA om, at auditions til X Factor skal afholdes her.
Efter meldingen om branden i KB-Hallen i går morges blev der hele dagen arbejdet i ekspresfart for at finde den helt rigtige erstatning, oplyser DR. Og allerede i dag er det faldet på plads, at årets auditions vil finde sted på et andet af hovedstadens hæderkronede spillesteder: VEGA på Vesterbro.

Underholdningschef på DR, Jan Lagermand Lundme udtaler:

"Det var enormt trist at se tv-billederne af KB-Hallen i flammer. På den baggrund blegnede vores eget pludselige behov for at finde et nyt sted. Det ændrer dog ikke på, at vi havde et akut problem, for med kun 14 dage til auditions vidste vi, at det ville blive svært at finde en afløser for KB-Hallen, hvor vi ville kunne lave det helt store set-up."

Hele dagen i går blev DR kontaktet af hjælpsomme arrangører og spillesteder over hele landet, som stillede deres venues til rådighed. Ifølge Jan Lagermand Lundme er VEGA blevet valgt, da de har hele pakken:

"Med VEGA har vi nu fundet et sted, som til fulde matcher alle de krav, der skal til for at lave tv-auditions i det helt store udtræk og som også er et af byens førende spillesteder og rugekasser for nye stortalenter. Derfor er det oplagt at afholde X Factor auditions her."

Optagelserne i VEGA finder sted 10., 11., 17., 18. og 19. oktober, hvilket betyder at der i forhold til de planlagte auditions i KB-Hallen er en enkelt datoændring (12. oktober er erstattet med 10. oktober). Der vil dagligt være to auditions bortset fra d. 17. oktober, hvor der vil være en enkelt audition.

Ligesom i KB-Hallen vil der i VEGA være plads til ca. 550 publikummer ad gangen, hvilket betyder, at ca. 3.500 publikummer får mulighed for at opleve årets auditions - det største publikumsantal til dato på et dansk talentshow.

Alle der havde sikret sig billetter til KB-Hallen kan få byttet deres billetter til en anden dag eller få pengene retur. Det er også fortsat muligt at købe billetter til X Factor auditions i VEGA. De koster 50 kr. inkl. gebyr og kan købes på Billetlugen.

Årets auditions tegner i det hele taget til at blive et sidestykke uden lige, hedder det fra DR. Efter precastings i Aarhus og København er der ingen tvivl om, at X Factor er mere populært end nogensinde. I sidste sæson mødte godt 3.000 op til casting, men i år er tilmeldingen helt oppe på ca. 4.000 håbefulde sangere, og ifølge Jan Lagermand Lundme bugner Danmark fortsat af nye ukendte megatalenter.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002