Kontakt os


 

Børnene og de unge flytter fra hinanden i DR
Onsdag 28. september 2011
Af Karsten Jensen
 
De har fået hvert deres univers og hver deres indgang i DR. Og nu flytter børnene og de unge også fra hinanden organisatorisk, eftersom DR Medier har valgt at splitte de to aldersgrupper op i to forskellige redaktioner.
Ny kanalredaktør for DR Ramasjang og chef for børneredaktionen bliver Kirstine Vinderskov, 41, der siden 2009 har arbejdet som programchef for den årlige Tv-festival i Producentforeningen.

Kirstine Vinderskov er cand. mag. i engelsk og mediesociologi og lige nu i gang med at tage diplomuddannelsen i journalistik. Hun arbejdede i DR fra 1998 til 2006 – senest som medieforsker på børn- og unge-området, hvor hun også var med til at lægge strategien for de seneste års børnefjernsyn.

Flittig debattør
Derudover er Kirstine Vinderskov en flittig debattør om børns medieforbrug, ligesom hun har været med til at arrangere flere børne-tv-festivaler og været én af initiativtagerne til en uafhængig børnemedie-tænketank.

Henrik Birck, 41, der er cand. mag. i film- og medievidenskab, forbliver kanalredaktør for DR HD og bliver nu yderligere ansvarlig for DRs nye ungdomsunivers, DR Mama. Derudover er DR Medier lige nu ved at ansætte en ny redaktør, der får DR Mama som sit ansvarsområde, og som kommer til at referere til Henrik Birck.

Meget forskellige præferencer og behov
Om baggrunden for den nye opdeling siger DRs mediedirektør Gitte Rabøl:

”B&U har i mange år været ét område i DR. Men rent faktisk har de to målgrupper, børn og unge, meget forskellige præferencer og behov. Derfor laver vi nu to områder og rendyrker Ramasjangs fine fornemmelse for børneuniverset og Mamas markante bud på dansk ungdomskultur,” siger hun.

Kirstine Vinderskov siger selv, at hun er rundet af DRs børnefjernsyn, og at det altid har været det område, der har ligget hendes hjerte nærmest.

”Jeg glæder mig til at passe, pleje og udvikle Ramasjang-universet, der er en fantastisk ramme for public service i børnehøjde. Der er ikke nogen, jeg hellere vil arbejde for end børnene,” siger hun.

Tv-delen af DR Mama bor på DR HD, og Henrik Birck ser frem til at blive chef for hele ungdomsuniverset, der også omfatter den nye digitale radiokanal, DR Mama samt netstedet dr.dk/mama:

”Det er en af DRs største udfordringer at nå ud til de unge med relevant og appellerende public service-indhold på tværs af platforme og på de unges præmisser. Jeg glæder mig til arbejdet med at løfte på dette område,” siger han.

Foto:Anders Hviid, Bjarne Bergius Hermansen, DR.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002