Kontakt os


 

Seere og eksperter utilfredse med Jersild
Onsdag 31. august 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mange seere er stærkt utilfredse med den måde Jens Olaf Jersild tirsdag aften behandlede Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll og Anders Samuelsen i valgprogrammet 'Mød Partierne'.
"Jeg må sige, at jeg er rystet over den inkompetence og fuldstændig vanvittige journalistiske stil, Jersild lagde for dagen. Sjældent har jeg set en så aggressiv og afbrydende journalist som Jersild, og han smadrede i den grad indslaget!!! Skam dig!!!"

Sådan skriver Dianna Buck på DRs hjemmeside i dag.

Omkring 100 seere har på DRs hjemmeside kommenteret Jersilds fremfærd i 'Mød Partierne' og det store flertal er kritisk indstillet over for Jersild, som de mener fyldte for meget i udsendelsen, afbrød og ikke lod Liberal Alliance komme ordentligt til orde. Det skriver dr.dk.

I løbet af i dag onsdag har også Lytternes og seernes redaktør i DR, Jacob Mollerup, modtaget en håndfuld klager over Jens Olaf Jersild. Mollerup kalder reaktionen fra seerne "tydelig".

En ekspert giver seerne ret. Professor i statskundskab ved Københavns Universitet, Peter Kurrild-Klitgaard, beskriver i et blogindlæg på b.dk, Jens Olaf Jersilds optræden i 'Mød Partierne' som et eksempel på, "hvor kort afstanden kan være fra kontant og kritisk journalistik til fordrejende og fordummende misk-mask".

Redaktør for 'Mød Partierne', Thomas Falbe, fra DR Nyheder siger iflg. dr.dk som et svar på kritikken: "Det er DRs opgave kritisk og insisterende at afkræve partierne svar i forbindelse med deres præsentationsprogrammer og deres politiske valgprogrammer. Og det er præcis det, vi gjorde i tirsdags, og som vi vil gøre med alle opstillingsberettigede partier."

DR har således ingen planer om at ændre på Jersilds facon i de kommende 'Mød Partierne'-programmer.

"Nej, vi har tænkt os at gå lige offensivt til værks i forhold til alle partier og deres valgprogrammer. Det er DRs opgave at sikre en kritisk tilgang til politikerne. Derudover er det klart, at Jens Olaf Jersild har sin egen stil, men det er også derfor, at han er en god vært," slutter Thomas Falbe.


Screen dump fra tirsdagens udsendelse med Jens Olaf Jersild


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002