Kontakt os


 

Omar Marzouks satireserie ’Cellen’ droppes helt og støttebeløb tilbagebetales
Fredag 29. april 2011
Af Karsten Jensen
 
En af Danmarks største stand-up komikere, Omar Marzouk, må nu se sin satireserie ligge hengemt da den formentlig aldrig bliver vist på tv. ”Vi har ikke ændret holdning. Det er ikke det rigtige tidspunkt at vise den serie,” siger Jesper Jürgensen, informationschef i SBS TV til Politiken.
SBS TV, der har modtaget 4,5 millioner kroner i støtte fra Det Danske Filminstitut gennem Public Service Puljen og en særlig støtteordning for ambitiøst og nyskabende kvalitets-tv, agter ikke at vise serien. I efteråret meddelte SBS at tidspunktet ikke var det rigtige for serien og nu droppes serien ifølge Politiken helt.


Claus Ladegaard fra Dansk Filminstitut har set serien, og har tidligere slået fast i Berlingske Tidende, at man ikke anerkender det argument, at serien har et indhold, der gør, at den ikke kan vises. "Vi har set serien, og vi mener ikke, at der er et problem med at sende den".

SBS er forpligtet til at sende serien inden 6. juni, men må nu betale støttebeløbet tilbage. Informationschef Jesper Jürgensen, SBS TV, forklarer: ”Jeg kan ikke forestille mig andet, end at vi må betale pengene tilbage. Der er stadig halvanden måned igen, men der er ikke meget, der tyder på, at projektet vil blive overtaget af hverken DR eller TV 2”.

Allerede sidste år takkede DR, TV 2 og TV3 nej til 'Cellen' med den begrundelse, at man ikke havde lyst til at overtage et projekt, der var blevet formet af andre redaktører end stationernes egne.

Serien har ifølge Omar Marzouk kostet næsten 10 millioner kroner at producere og Marzouk håber, at kunne rejse penge nok til at han kan vise den på internettet.

”Jeg ser på, hvad der er på skærmen og konstaterer, at der ikke er noget politisk satire. Vi har noget socialt satire som ' Krysters Kartel', det er så langt, vi åbenbart ønsker at gå herhjemme. I stedet for at byde ind med det, som jeg tror, tv -stationerne gerne vil have, så må jeg bare finde en anden platform til det, jeg synes er fedt at lave,” forklarer Marzouk.

TV 2’s programchef Keld Reinicke forstår dog ikke SBS TV’s bekymringer. Han har tidligere udtalt: "Vi sender 'Live fra Bremen' til over 1 million danskere hver uge, hvor vi laver satire på Hizbollah og jihad-hjemmevideoer, uden at det er noget problem".

'Cellen' er i 12 afsnit og handler om en gruppe kiksede og talentløse terrorister i Danmark og har været færdig i godt to år. Hovedrollerne indehaves af: Simon Juul, Nicolas Bro, Omar Mazouk og Ramadan Huseini. Serien har en lang række gæsteoptrædender.


Serien er produceret af selskabet Respirator Media & Development A/S, der også står bag tv-programmet 'Tjenesten – Nu på tv'. Optagelserne foregik i Nordisk Films studier foran et publikum samt på udvalgte lokationer.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002