Kontakt os


 

Stor udenlandsk interesse for ’Borgen’
Torsdag 28. april 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR Internationalt Salg oplever for øjeblikket en massiv interesse for at få fat i serien med statsminister Birgitte Nyborg og alle de andre fra DRs dramaserie ’Borgen’. Adskillige tv-stationer har ’Borgen’ til gennemsyn, og flere har også allerede besluttet, at de vil sende serien.


Den fransk-tyske kulturkanal ARTE har skrevet kontrakt med DR Internationalt Salg, og det samme har et selskab, der vil udgive ’Borgen’ på dvd i Benelux-landene.

”Der er ingen tvivl om, at sidste års Prix Italia-pris til ’Borgen’ og de to FIPA-priser i Frankrig til ’Borgen’ i januar har fået mange tv-stationer til at se på, hvad DR har at byde på på dramasiden,” forklarer chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø iflg. en pressemeddelelse fra DR.

Hun tilføjer, at flere tv-stationer har nævnt, de er interesserede i ’Borgen’, fordi seriens politiske univers er universelt.

”Alle kan genkende de politiske intriger fra deres eget land, og så finder flere det forfriskende, at der er en kvindelig statsminister, og at serien også kommer bag om den politiske facade og med ind i politikernes privatliv,” siger Helene Aurø.

Tysk-franske ARTE, der også sender til seere i bl.a. Luxembourg, Belgien, Schweiz og Østrig, planlægger for eksempel at vise ’Borgen’ forud for det franske præsidentvalg næste år. Serien vil her blive dubbet med hhv. fransk og tysk tale.

I forvejen har DR Internationalt Salg solgt ’Borgen’ til Letland og Island, og seriens første 10 afsnit har også været vist i Sverige og Norge.

’Borgen’ fortsætter på DR1 til efteråret, og for nylig besluttede DR også, at der skal produceres en sæson tre.

’Borgen’, der har Sidse Babett Knudsen i hovedrollen, er i øvrigt nomineret i kategorien ’Bedste dramaserie’ ved Monte-Carlo Television Festival i Monaco i juni, og her er seriens producent Camilla Hammerich for øvrigt både nomineret som ’Bedste internationale producent’ og ’Bedste europæiske producent’.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002