Kontakt os


 

Nye vaner i tv-forbruget
Tirsdag 29. marts 2011
Af Karsten Jensen
 
Danskernes tv-vaner har ændret sig, og er på vej til at ændre sig endnu mere i takt med nye teknologiske muligheder.
Gennembruddet for store fladskærme, flere tv-kanaler og store sportsbegivenheder har tidligere været forklaringerne på, at danskernes tv-sening nu er steget til tre timer og 21 minutter dagligt pr. person. Og nu ventes tv-seningen at stige yderligere og tage nye drejninger.

On demand-tjenester - som eksempelvis Apple TV, TiVo, Hulu og Netflix - kan ændre på vanerne. Amerikanske erfaringer viser, at tv-forbrugere i høj grad benytter sig af de muligheder, de nye tjeneste giver. Her kan man eksempelvis optage en tv-serie og springe reklamerne over, og se serien når man har lyst. Eller – som flere og flere tjenester tilbyder – serier, film og programmer når man har lyst til at se dem. Tjenester der fungerer som en slags onlinevideoudlejningsforretning.

På få år har markedet for online fjernsyn nået en omsætning på mere end tre milliarder dollars, og eksempelvis Netflix har efterhånden købt rettigheder til at vise materiale fra alle de store produktionsselskaber, skriver Berlingske Tidende.

”Netflix bekymrer mange og med god grund. Det rykker den klassiske udlejningstjeneste online. De brugte sidste år 400 millioner dollar på rettigheder for at streame film og tv -serier, så de er bestemt en fjende for de traditionelle netværk,” siger Guy Bisson fra de engelske medieanalytikere Screen Digest, ifølge avisen.

”Jeg er sikker på, at OD-tv har en strålende fremtid foran sig. Jeg tror ikke, det når mere end fem procent, men det er også meget. Og så snart det kan køres op på tv -skærmen, vil det få en meget større udbredelse,” siger Carsten Andreasen fra DR Medieforskning om udviklingen.

Fra politisk side arbejder man på at ændre reglerne, så det bliver lettere at sammensætte sin tv-pakke med det indhold, man vil have. I fremtiden skal det være slut med at være stavnsbundet til bestemte udbydere gennem lokalplaner, og håbet er, at også distributørernes tv-pakker bliver løsnet op.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002