Kontakt os


 

Ekspert kritiserer 'De unge mødre'
Mandag 14. marts 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Det er på alle tænkelige måder et rigtig træls program, der ikke bidrager med noget som helst godt. I min verden er det en slags freakshow, hvor de unge, svage piger bliver udstillet, og det er meget trist." Sådan siger læge Vibeke Manniche om Kanal 4-succesen 'De unge mødre'. Manden bag tv-serien, Kaare Sand, er helt uenig, og kalder kritikken dobbeltmoralsk.
Læge, samfundsdebattør og forfatter Vibeke Manniche arbejder til daglig med socialt belastede unge mødre, og hun er bestemt ikke begejstret for 'De unge mødre', der nu har rundet 300 afsnit.

Hun siger til Ekstra Bladet, at det mest bekymrende er, at de stakler, som man har rekrutteret til Kanal 4-programmet, får heltestatus og bliver rollemodeller hos andre grupper af socialt udsatte og svage piger.

"Det er et helt forkert signal at sende – for er der én ting, som vi ikke har brug for, så er det flere unge mødre," konstaterer Vibeke Manniche, der ikke mener, at de unge deltagere er psykisk rustede til den voldsomme eksponering.

"Jeg kender de her skæbner til hudløshed, for jeg arbejder med dem hver eneste dag. Deltagerne i 'De unge mødre' er nogle svage eksistenser – ofte dårligt begavede og svigtede børn med alt, hvad de har med af forældres alkoholproblemer og andet hjemmefra," siger Vibeke Manniche.

Hun mener, at forældrene i de fleste tilfælde ikke er i stand til at vejlede pigerne, og konstaterer, at pigerne er nemme at udnytte, og bliver lokket med 15 minutters berømmelse. "Og så bliver de spyttet ud i småstykker bagefter," siger Manniche videre til Ekstra Bladet.

Manden bag 'De unge mødre', Kaare Sand afviser kritikken: "Den her dobbeltmoral som Vibebe Manniche står for, kan godt give mig en lille smule kvalme. Det ene øjeblik syntes eksperter, at det er fantastisk, at vi loyalt skildrer et samfundsproblem. Det næste øjeblik er det helt forfærdeligt. Vi vælger at give taletid til nogle mennesker som står i en svær situation. Vi glorificerer ikke deres tilværelse og vi censurerer heller ikke virkeligheden."

Kaare Sand mener også, at pigerne er godt rustet til de bagsider der kan følge med en pludselig tv-berømmelse.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002