Kontakt os


 

Julekalender på TV 2 med Lars Hjortshøj
Torsdag 24. februar 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I næste uge begynder optagelserne til årets familiejulekalender på TV 2, og det er Lars Hjortshøj, der spiller julemanden. Julekalenderen kommer til at hedde 'Ludvig og Julemanden', og TV 2 lover, at der vil være både hygge, humor og lidt gys i årets familiejulekalender.

Om præcis ti måneder er det juleaften og seerne vil kende slutningen på historien om 'Ludvig & Julemanden', der hver aften fra 1. december går over skærmen på TV 2 med et spændende, sjovt og til tider også uhyggeligt eventyr i 24 afsnit. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Årets julekalender på TV 2 henvender sig til hele familien, og der loves masser af nisser, humor, spøgelser og nordjysk natur.

TV 2 og Deluca Film begynder optagelser tirsdag 1. marts i Nordjylland.

Udover Lars Hjortshøj vil bl.a. Andreas Bo, Camilla Bendix, Anne Sofie Espersen, Alexandre Willaume og Julie Zangenberg medvirke. I rollen som Ludvig ses 11-årige Thomas Norgreen.

"Jeg glæder mig til at lave et troværdigt portræt af julemanden. Det er ikke altid så nemt at være julemand, fordi der jo er nogen, der ikke tror på, man findes. Derudover er der mange, der fejlagtigt tror, at julemanden kun arbejder én dag om året," siger Lars Hjortshøj.

"Det er fantastisk, at Lars Hjortshøj skal spille julemanden i vores nye julekalender. Jeg er overbevist om, at vores seere vil elske hans friske og humoristiske fortolkning af den velkendte karakter," lyder det fra TV 2s programchef, Keld Reinicke.

Familiejulekalenderen handler om drengen Ludvig, der sammen med sin familie flytter ind på Børglum kloster, inden de skal videre til udlandet og bo på grund af faderens arbejde. Ludvig er overbevist om, at der ligger en værdifuld skat gemt et sted på klosteret, og han går i gang med at lede efter skatten, så familien kan få penge nok til at blive boende, undgå at rejse til udlandet og få mere tid sammen.

På samme tid i Grønland har julemanden Nicholas fået nok af stress og jag, og flygter i sin kane til selvsamme Børglum kloster, hvor han voksede op for mere end 500 år siden. Børglum huser desuden fire spøgelser, bl.a. 'Stygge Krumpen', der spilles af Andreas Bo.

"På TV 2 laver vi julekalendere, som samler hele Danmark – også i år med et stort anlagt juleeventyr, der udspiller sig i Nordjylland. Området giver os en unik mulighed for at inddrage lokalhistorien på en morsom og anderledes måde og ikke mindst at optage i de enormt flotte omgivelser. Vi kan allerede nu garantere en medrivende historie med alt, hvad den kan trække af mystik, humor, spøgelser og gedigen dansk julestemning," siger Keld Reinicke.

Tv-holdet er så småt er ved at rykke ind på Børglum kloster i Nordjylland og begynder optagelserne tirsdag 1. marts. Skuespillere, instruktør og produktionsfolk fra Deluca Film flytter således nordpå de næste måneder.

Hovedforfatter til årets TV 2-julekalender er amerikansk-fødte Philip LaZebnik; han har bl.a. skrevet 'Prince of Egypt', 'Mulan', 'Pocahontas', 'Asterix og Vikingerne' og 'Tempelriddernes skat'. Søren Frellesen er konceptuerende instruktør, og instruktøropgaven deles mellem Søren Frellesen og Tilde Harkamp.Foto: Thomas Norgreen og Lars Hjortshøj spiller hovedrollerne i årets familiejulekalender på TV 2. (Fotograf: Per Arnesen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002