Kontakt os


 

DRs Store Juleshow - i morgen
Fredag 17. december 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Med navne som Medina, Shakin Stevens, Alphabeat, Suzanne Vega og Sissel er der fest, når DR Underholdnings- Orkestret byder velkommen i morgen lørdag kl. 20 på DR1 til 'DRs Store Juleshow.' Showet vises ikke bare på dansk tv, men også i Norge, Sverige, Island og Grønland.

Den 26. og 27. november blev årets store julefest optaget i Aalborg Kongres og Kultur Center, og nu kan seerne traditionen tro komme med til festen på DR1, hvor Felix Smith, som vært, binder sløjfen på årets julegave til seerne.

DRs Store Juleshow kan i år præsentere internationale navne som den amerikanske trubadur Suzanne Vega, den græske stjernetenor Mario Frangoulis, og en af 80'ernes allerstørste ikoner, Shakin' Stevens, som i showet bl.a. giver sin juleklassiker, 'Merry Christmas Everyone'.

Fra vores nordiske broderlande har DR UnderholdningsOrkestret hentet den unge hitmager Erik Hassle, den smukke Sissel og en af Sveriges største sangdivaer Sylvia Vrethammer. I tilgift får seerne en nordisk gospeltrio bestående af Marie Carmen Koppel, norske Ole Bjørud og svenske Samuel Ljungbladh, sekunderet af det 30 mands store kor True Gospel Singers.

Fra Danmark kommer bl.a. Burhan G, Nik og Jay, Alphabeat og Anne Linnet, der sammen med DR UnderholdningsOrkestret giver seerne skønne musikalske julegaver. Medina optræder med et fejende flot og frækt show, mens Iben Hjejle og Nikolaj Steen lægger en ekstra meter til julestemningen.


Også i andre nordiske lande

’DRs store Juleshow’ er blevet en fællesnordisk begivenhed, og tv-stationer i Norge, Sverige, Island og Grønland har også sagt ja tak til at vise den musikalske julefest.

"De seneste år har vi faktisk mere aktivt gjort noget ud af det nordiske samarbejde og prøvet at skabe unikke konstellationer ved showet. For eksempel synger Sissel Kyrkjebø og Poul Krebs sammen, og det samme gør Erik Hassle og Stine Bramsen fra Alphabeat. På den måde er showet også lidt blevet en legeplads for kunstnerne, og det, tror jeg, både er sjovt for dem og for seerne," siger showets producent, Lene Sadolin fra DR Underholdningsorkestret.

Hun glæder sig over, at showet – der i de andre lande hedder ’Nordisk juleshow’ – har fået en central placering i sendefladen. I Norge og Sverige bliver showet - som DR1s seere kan se på lørdag klokken 20.00, for eksempel vist juledag.

Udover på lørdag viser DR1 også juleshowet den 23. december klokken 15.05. Og juledag klokken 11.00 byder DR1 på ekstranumre fra showet i programmet med den hyggelige titel ’Julestemning’.Foto: Aalborg Kongres og Kulturcenter danner rammen om DRs store Juleshow 2010 - i år med bl.a. Medina. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002