Kontakt os


 

Ny dansk tv-kanal med danske musikvideoer
Torsdag 28. oktober 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Navnet er engelsk - men indholdet er dansk. Den 15. november går 'Uptown TV' i luften med ene og alene danske musikvideoer.
Det er iværksætteren Kasper Krüger, der står bag den nye tv-kanal Uptown TV, hvor der vil blive vist hidtil usete musikvideoer med tidernes mest populære danske kunstnere og bands; videoer som er blevet digitaliserede og dermed bevaret for eftertiden.

Der er tale om videoer fra dansk pop gennem de sidste 40 år. Man vil kunne se nogle af de første musikvideoer, som blev produceret på dansk grund, heriblandt 30 år gamle videoer med fx Shu-Bi-Dua, som aldrig tidligere har været vist på dansk tv; der vil være musikvideoer fra dansk pops guldalder i 1980'erne - og også videoer med tidens hotteste navne som Medina, Alphabeat, Burhan G og Rasmus Seebach.

Indtil videre har Kasper Krüger fundet over 1.000 musikvideoer, og der dukker hele tiden nye op.

"Danske artister står bag mere end halvdelen af det samlede musiksalg. Det gælder både aktuelle hits, hvor danske artister er placeret på 50-75 pct. af pladserne på hitlisterne, og det gælder historiske salgsrekorder. Fra Kim Larsen, hvis to bedst solgte album, 'Midt Om Natten' og 'Forklædt Som Voksen', hver har solgt langt over 500.000 eksemplarer - til Shu-Bi-Dua, der med over 5 millioner solgte plader har større udbredelse i Danmark end nogen amerikansk stjerne, forholdsmæssigt set, har i sit hjemland. Danskerne vil med andre ord høre og se dansk musik, så derfor mener jeg at tiden er inde til en kanal som Uptown TV," udtaler Kasper Krüger.

Gennem de sidste 4 år har Krüger været på jagt efter de populære danske musikvideoer, som har været vist på dansk tv gennem tiden. Det er lykkedes at finde masser af videor fra kunstneres kældre, hos pladeselskaber, tv-stationer og andre steder hvor videoerne har ligget og samlet støv.

Undervejs har Kasper Krüger talt med en lang række kunstnere og mærket en kæmpe opbakning til kanalen.

Lis Sørensen siger: "Jeg glæder mig meget til at se Uptown TV. Jeg tror, at Uptown TV vil kunne få et kæmpe publikum, der gerne vil se alle de gamle og nye videoer. Og for os kunstnere vil det også betyde, at vi kan lave nogle nye videoer. Det giver en sang en helt anden himmel, når du også har en visuel side med til at udvide hele stemningen i sangen. Vi brugte også filminstruktører, da vi lavede alle de musikvideoer i 80’erne og 90’erne. Jeg lavede for eksempel 'Mine Øjne De Skal Se' sammen med Wikke & Rasmussen. Uptown TV kan meget vel blive anledningen til at nogle nye, unge filminstruktører i stigende grad fusionerer med popbranchen."

Det bliver dog fra starten et yderst begrænset antal personer, der kan se den nye tv-kanal.

Uptown TV har indgået samarbejde med bare tre tv-distributører, som sender kanalen ud til kun godt 150.000 potentielle seere. Det er Glentevejs Antennelaug, Waoo! og Altibox.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002