Kontakt os


 

Efterskoleelever laver tv-indslag til TV Syd
Tirsdag 28. september 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Elever fra fem syd- og sønderjyske efterskoler er i disse uger i gang med at lave tv-indslag til TV Syd. De unge skal lære om tv-mediet og får samtidig muligheden for at fortælle historier fra de unges egen verden i TV Syd.
De unge er storforbrugere af medier, men nu skal de selv prøve, hvad det vil sige at levere 'varen'. Elever fra fem efterskolers mediehold har fået den ultimative udfordring og skal forsøge at gøre deres videooptagelser gode nok til tv.

"Der ligger en vigtig opgave i at demokratisere tv-mediet og skabe større forståelse for mediets virkemidler og muligheder. Jeg håber, vi kan bidrage til at øge de unges viden om tv, og samtidig fortælle dem, at vi også er deres tv-station," siger administrerende direktør på TV Syd, Hans Egon Lorenzen, iflg. en pressemeddelelse fra den regionale tv-station.

Som en del af efterskolernes tv-forløb underviser en journalist og en fotograf fra TV Syd eleverne i brug af videokamera og fortælleteknik og guider dem gennem arbejdet med deres egen tv-historie.

"Vi ved de unge er flittige, både når det gælder om at se tv, og når det gælder om at lave deres egne videoklip, men det er tankevækkende, så lidt bevidsthed de har om mediet. De får sig nogen aha-oplevelser, og jeg er helt sikkert på, at nogen af dem fremover er mere kritiske, når de sætter sig foran tv-skærmen," udtaler projektleder på TV Syd Bjørn Olsen, der er med til at undervise eleverne.

TV Syd bruger betydelige ressourcer på forsøget, og derfor venter tv-stationen også spændt på, om det lykkes at hjælpe de unge på vej til at lave nogle seværdige historier fra de unges egen verden, som kan være med til at retfærdiggøre nogle af udgifterne. En del af pengene til projektet kommer dog fra seerne selv, i det TV Syds støtteforening har givet 600.000 kr. til projektet.

Når forsøget bliver gennemført netop nu skyldes det, at TV Syds bagland har givet støtte til projekt 'Seerne Viser' som kører i hele 2010. Projektet har til formål at undersøge mulighederne for at inddrage forskellige grupper af seere mere aktivt med deres egne optagelser.

Man kan se mere på www.tvsyd.dk/seerneviserFoto: Elever fra Skanderup Efterskole måtte ud i regnen for at lave optagelser til deres tv-indslag


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002