Kontakt os


 

DR1 får nyt fælles nyhedsstudie
Onsdag 15. september 2010
Af Karsten Jensen
 
TV Avisen går i aften i luften fra DRs nye moderne fælles nyhedsstudie. DRs nyhedsmagasiner, ’Sport’ og ’Vejret’ flytter også ind i det nye 'hjem' på DR1.
”Vi håber, at seerne vil tage godt i mod ’TV Avisens’ nye look. Vores mål er at formidle væsentlige nyheder på klar og moderne måde, siger Naja Nielsen,” chef for ’TV Avisen’.

”Nyheder fra DR skal handle om det, der er vigtigt, både for dig og mig, men også for samfundet og for verden. Derfor har vi besluttet, at bruge mere tid på de væsentlige og relevante historier, mens vi til gengæld skruer ned for det mest tabloide, fx kriminalhistorier,” siger Ulrik Haagerup, nyhedsdirektør i DR.

Både ’Vejret’, ’Sportnyt’ og DRs magasiner ’21 Søndag’, ’Horisont’, ’Penge’ og ’Min Sport’ flytter sammen med ’TV Avisen’ i det nye journalistiske værksted, som ud over det fælles studie også har en fælles linie i grafik og design.

”Det har længe været et ønske for os at få disse programmer til at hænge bedre sammen for seerne. Vi vil gerne vise seerne, hvor mange journalistiske kræfter vi investerer i både vejr, sport og baggrundsudsendelser, der går i dybden med de vigtigste nyheder fra hele Danmark og hele verden,” siger Ulrik Haagerup.

Centralt i det nye studie - såvel visuelt som formidlingsmæssigt - står en 17 gange 2 meter lang LED-skærm, som giver nye muligheder for formidling, idet man både kan fokusere på det helt centrale billede eller hovedperson i en given historie, men også samtidig kan håndtere at vise flere interviewpersoner i dialog med hinanden samt tilhørende grafikker, så det løfter formidlingen, perspektiverer og skaber overblik.

Studiet er indrettet, så det både kan sende de daglige faste formater, hvor der kun bruges en mindre del af studiet og så det helt store udtræk, som kan bruges ved større nationale begivenheder, fx ved det kommende folketingvalg.

Et andet væsentligt element i det nye design er samspillet mellem lydside - med ny musik, komponeret af Steffen Breum og indspillet af DR SymfoniOrkestret - og visuelle elementer, som tilsammen skaber puls og inviterer seeren til at involvere sig.

Endelig omfatter nyhedsprogrammernes nye look også en gennemført opdatering af grafikkerne, som er mere enkle og tydeligere at afkode.

”Vi er gået efter et look, som overholder alle kendte spilleregler for nyheder på tv, samtidig med at det ser klart skandinavisk ud. Det allervigtigste er, at det er nemt at afkode for seerne,” siger Naja Nielsen.

I nederste venstre hjørne vil man kunne se det klassiske 'øje'-logo, som var DRs primære nyhedsvartegn igennem årtier, reintroduceret som en gennemgående detalje i samtlige programmer fra nyhedsstudiet og således brugt mere prominent end i de senere år.

”'Øjet' er en lille detalje, som imidlertid er meget betegnende for nyhedernes nye design og studie: Man kan på en måde sige, at det gamle 'øje' er kommet i spil igen som et symbol på den høje troværdighed, som DRs nyheder i brugernes opfattelse har som sit fornemste arvesølv, og som vi holder i hævd, samtidig med at vi holder os i selv til ilden, så vi konstant fornyer os selv til gavn for licensbetalerne,” påpeger Ulrik Haagerup.

DR Update overtager DR Byens Studie 13, hvorfra TV Avisen hidtil har sendt. Dette betyder samtidig markant bedre og mere fleksible rammer for løbende opdateringer og nyheder fra DR.Foto:
Klaus Bundgård Povlsen, Line Gertsen, Lillian Gjerulf Kretz, Kim Bildsøe Lassen, Tine Götzsche og Steffen Kretz i det nye TV-A/nyhedsstudie.

Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen, DR.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002