Kontakt os


 

Storbritanniens underverden på NAT
Tirsdag 31. august 2010
Af Karsten Jensen
 
National Geographic Channels nye serie, 'Storbritanniens underverden', vil løfte sløret for de bandeledere der havde deres storhedstid i tre af Storbritanniens største byer fra 1950’erne til 1990’erne: Glasgow, Manchester og Liverpool. Dette er barske og medrivende historier og brogede karakterer, der strakte sig over tre årtier.
Med fokus på nogle af de vigtigste hændelser, uforglemmelige forbrydelser og højt profilerede retssager, går serien helt ned i detaljerne og den magtkamp der blev udkæmpet mellem de mest hærdede forbrydere og politiet, der kæmpede indædt for at opretholde lov og orden.


Glasgow – mandag den 6. september kl. 22
Glasgow har altd været en barsk by og det er ikke helt uden grund, at den er kendt for at være Storbritanniens mest farlige by. Den huser nogle af de mest voldelige og farlige forbrydere i landets historie. Der er nok ikke så mange, der kan fortælle, at de lagde grund til en gadestrid mellem is-biler, som blev skyld i, at en uskyldig familie på seks medlemmer blev dræbt. Men i en by som har været vidne til en underverden, der slår til igen og igen og som har avlet karakterer som Wally Norval, kendt som Glasgows første Godfather, her kan alt ske. Programmet graver dybt ned i politrapporter og har en lang række interviews med nogle af Glasgow’s ledende roller i alt det, der forvandlede en by i Skotland til et paradis for forbrydere.

Manchester – mandag den 13. september kl. 22
Den er kendt over hele verden for dens musik, fodbold og club kultur, men i artier har Manchester også oplevet dødelige kampe, som har udspillet sig på gaderne. Med et desperat politi på den ene side og nådesløse kriminelle på den anden, så har kampen mellem organiseret kriminalitet og lovens lange arm givet byen dens øgenavn – ”Gunchester”. Dette program afdækker Manchesters 40 årige kriminelle fortid, der også præsenterer serene for nogle af de ledende medlemmer af 1970’ernes største bande Quality Street Gang, som en gang styrede byens underverden og de afslører, hvordan en af deres mest blodige bandekrige startede med et simpelt skænderi over en pige.

Liverpool – mandag den 20. september kl. 22
Liverpool er verdensberømt som værende hjemsted for Beatles. Men byen ved floden Mersey har længe haft en meget mere dyster side. Scouse forbrydere brugte havnen som grundlag for deres forbryder imperium og import af cannabis, heroin og kokain i hidtil usete mængder. Det var alt lige fra middelmådige mennesker til nogle af de mest velhavende gangstere i engelsk historie (inklusiv en der ligger på The Sunday Times Rich list). Programmet afslører og kortlægger, hvordan handlerne blev så rige og hvordan forbryderimperiet startede og blev så mægtigt. Endelig kommer vi også til at høre historien om, hvordan de to største og mest magfulde forbrydere blev tvunget i knæ.


'Storbritanniens underverden' har premiere mandag den 6. september kl. 22 på National Geographic Channel.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002