Kontakt os


 

Strømer-tv hjælper de kriminelle
Torsdag 29. juli 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når programmer som 'Station 2', 'Krimi5' og 'Politistationen' indgående skildrer politiets arbejde, så inviterer de ikke kun den almindelige danske tv-seer indenfor i det danske politikorps, men de giver også professionelle ballademagere og organiserede kriminelle et enestående indblik i politiets arbejde.
Politiforbundets formand Peter Ibsen ærger sig over, at de kriminelle nu ved, at de skal huske at slukke mobiltelefonen, være hurtige og mobile på gerningsstedet, ligesom de har lært, hvordan man fjerner sporene.

Viasat er et af de tv-selskaber, der sender 'strømer-tv'. Hver torsdag aften skildres strømerlivet i Nordjylland i 'Politistationen' på 3+, men pressechef hos Viasat, Søren Hedman, vil ikke klandres for at sende politiets hemmeligheder ud til landets tyveknægte og andre kriminelle:

"I forbindelse med 'Politistationen' har vi et ganske udmærket samarbejde med politiet om, hvad der kommer med i programmerne. Hvis politiet føler, at vi i et program er ved at afsløre nogle arbejdsmetoder, de ikke er interesserede i at få ud, så tager vi det selvfølgelig ud, før det bliver sendt. Og hvert eneste program er godkendt af politiet selv," siger Søren Hedman til Fyens Stiftstidende.

Han understreger, at Viasat udelukkende er interesserede i at lave et underholdende dokumentarprogram om politiets arbejde - og at man ikke er ude på at gøre livet lettere for de kriminelle.

Mediejurist ved Journalisthøjskolen Oluf Jørgensen kan godt se, at Politiforbundets formand Peter Ibsen har en pointe, men når det er ledelsen i politiet, der siger ja til samarbejdet med en tv-producent, så er det også dem, kritikken må rettes imod.Foto: Fra 'Politistationen' på 3+. (Fotograf: Christoffer Regild, TV3)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002