Kontakt os


 

DRs net-tv skifter navn
Tirsdag 25. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Da DR for små fire år siden lancerede sit tv-tilbud på nettet, var det en vigtig nyskabelse. Med dr.dk tv kunne danskerne begynde at bruge pc'en som et alternativ til tv 'et - i hvert fald i det små. Nu skifter DR's net-tv navn til DR NU og bliver samtidigt lettere at bruge.
Siden lanceringen af DRs net-tv for fire år siden er udviklingen gået stærkt, og tv på nettet er blevet en selvfølge for de fleste - bl.a. båret frem af den enorme vækst i videotjenester som YouTube. I dag er det en helt naturlig del af det almindelige medieforbrug at se video og tv på de bærbare computere, der også er blevet stadigt flere af. Og udviklingen fortsætter, så tv on demand ikke kun er noget der foregår på nettet, men også direkte på tv, på mobiltelefoner og på andre mobile enheder.

Derfor ændrer DR sit navn på net-tv, så det i fremtiden kommer til at hedde DR NU. Fra og med i dag kan man se DRs tv-kanaler live på adressen dr.dk/nu, og samtidig åbnes for en beta-version af den del af tjenesten, hvor man kan se DRs programmer on demand. Her kan brugerne være med til at påvirke den endelige udgave af DR NU, der forventes at gå i fuld drift i løbet af året.

"Med DR NU som navn vil vi gerne signalere, at du selv bestemmer, hvad du vil se, og hvornår du vil se det. Samtidig benytter vi også lejligheden til at gøre DRs net-tv lettere at bruge, og vi har også givet det grafiske udtryk et stort løft", siger Nicolai Porsbo, kanalchef på dr.dk.

Med skiftet kommer DR også til fuldt at gennemføre skiftet til åbne formater, som er forudsat i public service-kontrakten. Video-formatet hedder H264 og er kendetegnet ved at kunne tilbyde god billed- og lydkvalitet på begrænset båndbredde. Formatet er i øvrigt det samme som bruges på en stor del af de kanaler, som sendes på almindeligt digitalt tv.

For at kunne se video-formatet skal man have den nødvendige software på sin pc. I den forbindelse har DR skelet til det meget udbredte Flash, som er installeret på langt de fleste pc'er, uanset styresystem. På den måde sikres, at stort set alle typer pc'er kan tilgå DR NU.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002