Kontakt os


 

Robinson Ekspeditionen evakueret
Tirsdag 25. maj 2010
Af Karsten Jensen
 
Med øjeblikkelig virkning har Strix TV og TV3, der i disse uger indspiller realityshowet, ’Robinson Ekspeditionen’ i Malysia, indstillet al produktion og har evakueret samtlige deltagere og al mandskab fra produktionsøen Pulau Besar og de nærliggende Robinson-øer. Øerne ligger ud for byen Mersing på den østlige side af Malysias fastland, ca. 2 timers kørsel nord for Singapore og den tilstødende malaysiske storby Johor Bahru.
"Kl. 20.00 lokal tid (kl. 14, søndag, dansk tid) fik vi via resultater af en række blodprøver bekræftet fire tilfælde af dengue-feber. Efter råd fra både vores medrejsende læger samt efter akut rådgivning med skandinaviske sundhedsmyndigheder var der kun en farbar vej: et øjeblikkeligt produktionsstop og en efterfølgende evakuering. Hele evakueringen finder sted netop nu, og vi flytter alle tilknyttede; deltagere, crew, børn, gæster og ægtefæller til Johor Bahru, hvor der er adgang til eksperthjælp fra de lokale sundhedsmyndigheder," udtaler den danske chef på indspilningsstedet, executive producer Jacob Juhl fra Strix TV.

I de seneste uger har den 200 mand store produktion, der også tæller en norsk produktion, været ramt af en række tilfælde af viruslignende febertilfælde og andre symptomer. Omfanget af tilfælde medførte, at lægestaben sendte blodprøver fra de hårdest ramte til Johor Specialist Clinique.

I alt syv blodprøver blev afleveret, og søndag aften viste resultaterne af de første fire, at der – for alles vedkommende – blev testet positivt for dengue-feber. Ingen danske deltagere har udvist symptomer på feberen, men de evakueres også

"Vi har underrettet TV3, og har naturligvis deres fulde accept for produktionsstoppet," siger Jacob Juhl.

"Vi er på TV3 enige i, at produktionsstop og evakuering er det eneste rette, idet alle ansatte og alle deltageres helbred indlysende er vigtigere end noget tv-program. Vi er samtidig glade for, at både de læger, Strix har på stedet og de lokale sundhedsmyndigheder er i færd med at sikre alle deltagere og ansatte," siger TV3’s pressechef, Søren Hedman.

Produktionsledelsen i Strix vil få taget blodprøver af alle, der har haft det dårligt.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002