Kontakt os


 

Massiv fordømmelse af, at Kanal 5 hjælper Hells Angels
Onsdag 12. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Folketingets retsordførere og medieeksperter fordømmer på det skarpeste, at den kriminelle HA-rocker Brian Sandberg gøres til tv-stjerne på Kanal 5. "Hovedrystende", "et skråplan" og "dybt problematisk" lyder kritikken.
"Det her er hovedrystende; det er usmageligt, at man i den grad forherliger Brian Sandberg og Hells Angels. Han er jo en kendt kriminel, som man fremstiller som en rockstjerne og idylliserer ham," siger Venstres retsordfører, Kim Andersen, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Kritikken hagler ned over Kanal 5-programmet 'Krimi5', der i morgen torsdag går tæt på HA'eren Brian Sandberg. Kanal 5 vil i programmet tegne et billede af den kendte rocker. Tv-kanalen har fulgt Brian Sandberg i klubhuset, i hjemmet og i det mondæne Sydfrankrig - for at komme bag om HA-rockeren, der iklædt designertøj og moderigtige solbriller er blevet den mest omtalte af englenes medlemmer. Som det hedder i en omtale af programmet.

"Det betænkelige ved programmet er, at man glorificerer kriminelle. Det kan selvfølgelig virke tiltrækkende for svage sjæle blandt unge mennesker. Og rockerne er da interesseret i omtalen, fordi de jo skal rekruttere nye medlemmer," fastslår Oluf Jørgensen, ekspert i mediejura og afdelingsleder ved Journalisthøjskolen i Århus.

Karina Lorentzen fra SF finder "forherligelsen af de kriminelle dybt problematisk."

Peter Skaarup fra DF, mener at Kanal 5 overtræder grænsen for al anstændighed: "Kanal 5 er ude på et skråplan af de helt alvorlige. De er med til at styrke fødekæden for bandekriminalitet, for den slags programmer frister dem, der i forvejen er lette at lokke," udtaler han.

Tom Behnke fra de Konservative er helt enige med sine retspolitiske kollegaer.

Kanal 5 afviser kritikken. Herfra mener man ikke, at der er tale om en forherligelse af Brian Sandbergs person og rockermiljøet som sådan. "Han er jo en person lige som alle mulige andre, og han er jo en central person i denne her bandekrig. Derfor er det relevant at høre hans tanker om bandekrigen," siger informationschef på Kanal 5, Jesper Jürgensen, til Newspaq.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002