Kontakt os


 

Ny danse-serie på DR Ramasjang
Tirsdag 30. marts 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
'Simons Danseskole' er titlen på en helt ny serie på DR Ramasjang, der lanceres den 8. april. Den nye serie handler om fællesskab og modet til at prøve noget nyt - og den viser samtidig, at forskellighed kan styrke sammenholdet.
Syv børn og deres unge og dedikerede lærer Simon kaster sig ud i et krævende projekt: På syv dage skal Simon lære de syv meget uøvede og meget forskellige børn at danse så godt, at de kan indspille en dansevideo.

Simon er 17 år og har danset, siden han var syv. Han er tidligere danmarksmester i
hiphop i 2006. Han var oprindelig den dreng i klassen, der ikke spillede fodbold, men
valgte dansen. Det er blevet en stor del af hans identitet.

De syv børn har forskellige baggrunde, historier og fritidsinteresser. Ingen af dem har gået til dans før, men nu har de modigt kastet sig ud i noget helt nyt. I løbet af processen lærer de at danse, men også meget om sig selv som mennesker. De lærer at arbejde sammen, ikke give op når det er svært. De lærer at mærke kroppen og ikke mindst at tro på sig selv, selvom det er nyt, anderledes og svært. Det er altsammen noget, der får dem til at vokse som personer og som gruppe, som serien skrider frem.

Serien følger børnene og deres interne relationer, men serien handler også om venskab og kampen med og mod sig selv og egne evner.

Børnene har forskellige fritidsinteresser. Karate, svømning, fodbold, violin, atletik, spejder og ridning. Hvert barn præsenterer i løbet af serien deres fritidsinteresse, og lader de andre børn prøve lidt af det.

Der bliver danset rigtig meget og de har travlt, men der er også tid til sneboldkamp, gode snakke i hyggekrogen og til at lave mad sammen. Det er starten på et nært venskab.

Castet er vægtet til fordel for drengene. Fire drenge og tre piger. Det er hip hop, attitude og store bevægelser, som tiltaler mange drenge i en bred aldersgruppe. Piger elsker dans, men her bliver de udfordret på en anderledes og mere fysisk måde end de normalt gør.

'Simons Danseskole' kan ses på DR Ramasjang hver torsdag kl. 19.30 fra den 8. april - og syv uger frem.

I uge 20 laver Ramasjang en danseuge med fokus på drengene, hvor hele serien vises over fem dage.


Foto: Syv meget forskellige børn ankommer nervøse og spændte til Simons Danseskole, hvor de har 7 dage til at lære at danse så godt, at de kan optræde og lave en dansevideo. (Fotograf: Plus Pictures)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002