Kontakt os


 

DR Update rykker ind i tog og busser
Tirsdag 30. marts 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DSB og Arriva begynder efter påske at sætte skærme op i deres tog og busser flere steder i landet. Indholdet bliver en kombination af nyheder fra DR Update, reklamer og underholdning, skriver Politiken i dag. Medieekspert og mediabureauer mener, at det kan ramme gratisaviserne.
Mediedirektør Claes Braagaard mener, at skærmene uundgåeligt vil koste gratisaviserne læsere: "En stor del af gratisavisernes læserskare kommer fra pendlertrafikken. Det nye trafikmedie bliver en decideret trussel, hvis passagerer lader være med at læse aviserne."

Professor ved Aarhus Universitet, Frands Mortensen, er enig: "Hvis det her medie laves elegant, vil det kunne ramme de gratisomdelte trafikaviser meget hårdt. Reklameeksponeringen vil uden tvivl være meget større, for mens mange viger uden om aviserne, kan de ikke undgå skærmene."

Men hvad med lyden

DSB og Arrivas nye tiltag med skærme i tog og busser kan dog vise sig ikke at blive helt problemfrit. Lyden beskrives som det store problem for det nye trafik-tv. Analytikere mener, at der er en risiko for, at det nye medie bliver en pestilens for passagererne

"Alt afhænger af, hvor elegant indholdet bliver lavet. For meget kommercielt stof kan være irriterende, og det bliver smidt ind i hovedet på dig, straks du træder ind. Balancen er hårfin mellem, om mediet bliver en succes eller et hadeobjekt for passagererne", siger Frands Mortensen til Politiken.

I S-togene har DSB valgt at sætte lyd til sine tv, som passagererne ikke kan skrue ned for. Til gengæld vil rejsende, der ikke bryder sig om tv, kunne vælge at søge hen i stillekupeer.

Arriva er gennem en brugertest nået frem til, at lyden skal være valgfri for den enkelte. Derfor har Arriva fået en frekvens på FM-båndet, som passagerer kan stille sig ind på - via deres mobiltelefon eller radio .


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002