Kontakt os


 

’Deadline’ på DR2 relanceres
Fredag 29. januar 2010
Af Karsten Jensen
 
Værter med tid til at gå i dybden er det, der kendetegner ’Deadline 17’ og ’Deadline 22.30’. Sådan vil det fortsat være, men med fornyende elementer bliver ’Deadline’ på DR2 mere markant med relanceringen mandag den 1. februar.
Seerne stiller spørgsmål i Deadline 17

Med Anja Bo og Jesper Larsen som værter og nu med seerne som publikum i studiet, fokuserer ’Deadline 17’ benhårdt på at gå i dybden med nyheder og baggrund indenfor tre områder: Politik, sundhed og kultur. Og som noget helt nyt involverer ’Deadline 17’ seerne direkte i programmet og giver dem adgang til politikerne.

’Spørgetid’ på ’Deadline 17’ giver seerne mulighed for at stille spørgsmål til politikere. Hver onsdag er der toppolitikere i studiet, som er klar til at svare på seernes spørgsmål. Ugentligt kan seerne via blandt andet webcam stille spørgsmål til de folkevalgte politikere. Har man ikke selv udstyr til dette derhjemme, kan man stille spørgsmål fra udvalgte hovedbiblioteker rundt om i landet, samt fra DR Butikken i DR Byen.


Lene Espersen er første gæst

Onsdag den 3. februar er Økonomi- og Erhvervsminister Lene Espersen første gæst i Deadline 17s nye ’Spørgetid’. Og Lene Espersen ser frem til den nye udfordring:

”Jeg glæder mig simpelthen sådan til det! Jeg synes at ’Deadline’ er et smaddergodt program i forvejen, men det at seerne nu kan stille os spørgsmål direkte, det er altså noget mere udfordrende,” siger Lene Espersen.

På ’Deadlines’ hjemmeside - www.dr.dk/deadline - kan man få alle informationer om, hvordan man kan stille spørgsmål til politikerne. I studiet følger værterne op seernes spørgsmål.


Fire nye ugentlige tiltag i Deadline 22.30
’Deadline 22.30’ fokuserer på analyse, debat og kritik af ’magten’, altså beslutninger og beslutningstagere indenfor økonomi og politik. Det sker blandt andet gennem fire nye ugentlige tiltag.

’Talknuserne’ går i dybden med de mange tal, der diskes op med i den politiske og økonomiske debat. I Deadline-studiet knuser førende økonomer ugens nøgletal om onsdagen og finder frem til politisk-økonomisk vrøvl, der kan udsættes for en beregning og dokumenteres at være forkert eller misvisende.

’Propagandisterne’ afdækker den kommunikation, som virksomheder, organisationer, partier og interessegrupper søger at påvirke os med. Hver lørdag kigger en række af de skarpeste folk fra kommunikationsbranchen på ugens store kommunikationshistorier, reklamer, annoncer, hjemmesider, erhvervslivets kommunikation, kampagner, valgslogans osv. De tre paneldeltagere går bag om ugens budskaber og finder ind til de sande budskaber bag kommunikationen.

’Deadline Undersøger’ borer dybt i væsentlige aktuelle emner. Det er ikke nødvendigvis emner, der står højt på den dagsorden, som de øvrige nyhedsmedier forfølger. Det er i høj grad væsentlige emner, der er gledet ud af nyhedsstrømmen til fordel for seneste nyt.

’Deadline Undersøger’ tager hver mandag fat i væsentlige og principielle emner om samfundsforhold, som redaktionen mener, der bør stilles skarpt på.

’Ugens værste’ samler op på ugens magtudøvelse, og er programmet, der hver søndag leder efter ugens politiske skandaler fra ind- og udland. Der er måske ikke "skandaler" hver uge. Men i programmet giver en række eksperter og meningsdannere deres bud på de værste brølere fra de politisk-økonomiske beslutningstagere fra Danmark og den verden, som vi påvirkes af.


Et markant alternativ

Deadlines redaktionschef Mette Hybel glæder sig til relanceringen, som fremover vil styrke Deadlines position i mediebilledet:

”Med relanceringen af Deadline ønsker DR2 at cementere Deadlines position i tv-nyhedsbilledet som det reelle og markante alternativ til mere strømlinede nyhedsudsendelser. ’Deadline’ er 100 pct. redigeret efter klassiske journalistiske værdier som relevans og væsentlighed. På ’Deadline’ behøver vi ikke løbe efter de letfordøjelige nyheder, men koncentrerer os om at gå i dybden med det perspektivrige og det samfundsrelevante. Med de nye programmer lægger vi os endnu mere i selen for at være velresearchede og velredigerede. Deadline stræber mod at være det mest grundige, præcise og markante nyhedsprogram - men også programmet, hvor seerne bliver udfordret og overrasket,” siger Mette Hybel.


DR2’s kanalchef Arne Notkin siger:

”Det har været bydende nødvendigt at nytænke ’Deadline’. ’Deadline’ er en del af DR2’s kerne. Og DR2 er sat i verden blandt andet for at eksperimentere og tænke nyt. ’Deadline’ var en normbrydende nyskabelse, da programmet blev sat i verden den 5. februar 1998. I dag - et par dage inden ’Deadline’ fylder 12 - er målet, at ’Deadline’ igen skal sætte nye journalistiske standarder.


Om de nye tiltag i Deadline 17 siger Mette Hybel:

”I ’Deadline 17’ bryder vi med normerne for nyhedsudsendelser på tv. For det første tillader vi os at prioritere bevidst i nyhedsstrømmen. Seerne skal vide, at ’Deadline 17’ er førende på politik, kultur og sundhed. Og for det andet vil vi understøtte DRs mål om at åbne sig for vores brugere. Det er derfor, vi inviterer seerne i studiet og derfor vi giver alle dem derhjemme foran skærmen mulighed for at stille spørgsmål til politikerne.”

Om fornyelserne af Deadline 22.30 siger Mette Hybel:

”’Deadline 22.30’s særkende har altid været at gå i dybden. Nu går vi nye veje for at gå endnu dybere ned i substansen. Vi bringer de bedste eksperter i spil på nye og væsentlige områder. Med foreløbigt fire ugentlige elementer i de daglige udsendelser er det målet at give seerne en unik indsigt i samfundet.”


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002