Kontakt os


 

DR Ramasjang giver Disney Channel og Cartoon Network baghjul
Torsdag 12. november 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs nye børnekanal Ramasjang har nu været i luften 10 dage. Seertallene er høje, og der er tilfredshed både i og uden for DR.
Ramasjang - DRs nye børnekanal er et helt nyt børneunivers med egen nationalsang, flag og indbyggere, der følger børnenes døgnrytme, fra de står op klokken seks om morgenen, og helt til de bliver lagt i seng om aftenen.

Siden 1. november har den nye tv-kanal været i luften. Det er Børnebiblioteket i Aalborg, der er kanalens omdrejningspunkt, og det er et nybrud i formidlingen til børn. DR Ramasjang er et tilbud til alle børn fra 3-10 år - og vel at mærke et alternativ til de mange kommercielle børnekanaler.

Der er god grund til at juble, mener Signe Lindkvist, kanalredaktør på DR Ramasjang. Hun siger til dagbladet Information: "DR har en stolt tradition med sunde, danske børneværdier. Vi formidler børnestof med humor, selvironi og politisk ukorrekthed. Det er den kulturarv, som Ramasjang skal løfte".

DR Ramasjang viser masser af andre programmer end tegnefilm. Der er fx 'Historietimen' om danske slotte og herregårde. Der er 'Historien', hvor børnene kan lære fx hvordan computeren og brillen blev opfundet.

Og DR Ramasjang er blevet meget populær hos børnene. Tal fra TNS Gallup viser, at kanalen - allerede efter en uge - har fat i næsten halvdelen af børnene i målgruppen. Det er flere end på Disney Channel og Cartoon Network i de samme dage, skriver Information videre.

Også Ramasjangs markedsandel i kanalens egen sendetid er stort set den samme som Cartoon Network og Disney Channel.

Signe Lindkvist er ikke forbavset: "Børnene kan få lov til at se fjernsyn, når det passer dem, uden at det er pakket ind i reklamer, og i en tryg ramme. Forældrene behøver ikke at være bange for, at deres børn støder ind i noget, der giver dem mareridt om natten," forklarer hun - med henvisning til, at der på de kommercielle kanaler sendes voksenprogrammer om aftenen.

Derudover er udsendelserne på de kommercielle kanaler produceret på sådan en måde, at de kan vises samtlige steder i verden - uden at støde nogen uanset opdragelsesform, moral eller religion.

Ingen af de kilder, Information har talt med, frygter, at børnene nu kommer til at sidde længere tid foran skærmen - i stedet for selv at lege og bevæge sig.

"DR laver fjernsyn, der opfordrer børnene til selv at være aktive. Hvert barn kan identificere sig med noget - Ramasjang er en kæmpe udvidelse af deres oplevelsesunivers," fastslår Mogens Vemmer fra DR.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002