Kontakt os


 

TV 2 Østs brug af borgerjournalister kritiseres
Onsdag 30. september 2009
Af Karsten Jensen
 
For godt en uge siden annoncerede den regionale TV 2-station, TV 2 Øst, der har base i Vordingborg, at man ville benytte borgerjournalister i november op til kommunalvalget. Det medførte stor kritik og TV 2 Øst ændrer nu sin annonce.
”TV 2 Øst vil dække kommunalvalget og valgkampen intensivt frem til valgdagen den 17. november. Men vi kan ikke dække alt, selvom vi gerne ville,” hedder det på kanalens hjemmeside.

TV 2 Øst ønsker, at seerne skal arbejde gratis for stationen ved at borgerne fortæller sine historier i form af både billeder, tekst eller video. Kravene som TV 2 Østs borgerjournalist er, at man ikke være politiker, der stiller op til kommunalvalget.

Denne brug af borgerjournalister har fået seerne til tastaturet, der i meget vrede vendinger kritiserer stationens brug af ”glade amatører”. Flere brugere gør grin med tv-stationen og efterlyser eksempelvis i kommentarer medarbejdere til at gøre rent eller til at tage still billeder mens andre høster gevinsten.

Efterfølgende har TV 2 Øst redaktøren, Klaus Wendelboe, beklaget stationens formuleringer og understreger, at man ikke ønsker at udskifte uddannede journalister og fotografer med gratis og uuddannet arbejdskraft. Wendelboe skriver:

”Jeg kan godt forstå jeres reaktion på annoncen, for i har ret. Den kan efterlade et indtryk af, at vi er på jagt efter reportere der vil arbejde gratis for TV 2 Øst. Og det er langtfra det vi er ude efter. Vi vil derfor rette teksten, så det fremgår mere tydeligt, hvad vi leder efter. Det er med andre ord en ”ommer”. Det beklager jeg meget, men vil gerne takke for at I gjorde os opmærksomme på det.

Sagen er, at vi ønsker at dække KV09 så godt som muligt. Så bredt som muligt. Så kreativt som muligt. Både på vores hjemmeside og i vores tv-programmer.

Vi vil blandt andet gerne have fat i de seere og brugere, der i forvejen hygger sig med at lave små film, fotografere osv. og som kan give en helt anden vinkel på sådan en valgkamp, end en professionel ville gøre det. Og som kunne tænke sig at se deres produktion repræsenteret på vores hjemmeside. Til gavn og glæde for os, dem og jer.”

Pressefotografforbundet oplyser at flere af debattørerne, der står frem med navn, har baggrund i Dansk Journalistforbund, herunder Pressefotografforbundet.


ANNONCE:


Vind en rejse for to til Barcelona på et femstjernet luksus hotel. Klik herFunktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002