Kontakt os


 

Kanalomlægning hos YouSee
Fredag 11. september 2009
Af Eric Larsen
 
En lang række kanaler skal rokeres rundt, når YouSee Kabel-TV ændrer indholdet af sin grund-, mellem- og fuldpakke den 1. november. dk4 bliver den store vinder med kraftigt øget penetration, mens udbuddet af nabolandskanaler skrumper.
Grundpakken hos YouSee skal udvides kraftigt, når det æterbårne analoge tv-signal slukkes. Samtidig med dette lanceres også trenye DR-kanaler, og de skal alle være tilgængelige i grundpakken.

I det følgende er det vigtigt at skelne mellem om en tv-station vil blive udsendt på en analog kanalplads, eller om den kun vil være tilgængelig i digital form. Er det sidste tilfældet, kræver modtagelse enten en YouSee digitalboks/Selectorboks eller et nyere fladskærms-tv med indbygget DVB-C dekoder i MPEG4-format.

Den nye kulturkanal, DR K, og den nye børne-tv-kanal DR Ramasjang vil blive tilgængelige i både analog og digital form. Den 3. nye DR-kanal, DR HD, vil også være tilgængelig med Grundpakken, men kun i digital form. DR Update fortsætter nu uden Tegnsprogskanalen, så den vil kunne ses døgnet rundt, men også kun digitalt.

Endelig bliver den nye kombinations-kanal af Tegnsprogskanal, TV 2-regioner og regionalt lokal-tv også kun tilgængelig i digital form.

Danske dk4 og den fransksprogede TV5 Monde kan begge glæde sig over at blive rykket fra Fuldpakken tli Grundpakken, hvilket giver mulighed for et højere seertal. Men kun dk4 vil få en analog kanalplads, modtagelse af TV5 vil hos YouSee fremover kun være muligt digitalt.

For at skaffe analoge kanalpladser i Grundpakken til DR K, DR Ramasjang og dk4, må andre kanaler vige pladsen.

Norsk TV2 udgår helt, og vil ikke længere kunne modtages af YouSee-kunder. Svensk TV4 må også afgive sin kanalplads i Grundpakken, men stationen vil stadig kunne modtages digitalt hos YouSee. Tysk SAT1 udgår de steder, hvor den indgår i Grundpakken.

Endelig ophører den nyeste Viasat-kanal, 3Puls, med at blive udsendt på YouSees 'Ekstrakanal' i Grundpakken, og rykkes til en permanent kanalplads i Fuldpakken.

I Mellempakken ophører den lokale nedtagning af signalet fra 6'eren, når denne også slukker sine analoge frekvenser natten mellem 31/10 og 1/11. I stedet udsendes fremover en satellit-version.

I Fuldpakken skæres de digitale bonus-kanaler bort, dvs. at Viasat Explorer, Viasat History og Blue Hustler ikke længere indgår i pakken. Til gengæld bliver det muligt at modtage TV2 Film HD digitalt.
Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002