Kontakt os


 

DRs tv-kanaler får nyt design
Torsdag 27. august 2009
Af Karsten Jensen
 
Den 1. september går DR1 og DR2 i luften med et nyt design - såkaldt airlook. Når DRs nye kanaler går i luften den 1. november fremstår alle DRs tv-kanaler således med hver sit nye kanal- og logodesign, der både arbejder sammen og har giver plads til kanalernes selvstændige udtryk.

Til november følger DRs nye tv-kanaler - DR K, DR Ramasjang og DR HD - trop, og hele DRs portefølje af kanaler har dermed fået nyt look. Fælles for de seks kanalers nye design er samtidig en ensartet brug af DRs logo i hvidt på sort baggrund, der præger samtlige kanallogoer som en tydelig afsender.

Nyt tv-marked kræver klar kommunikation
DRs markedsføringsdirektør Thomas Hertz forklarer: ”Vi er på vej mod en helt ny situation på tv-markedet, der slår igennem den 1. november med skiftet til det digitale tv-signal, et langt større kanaludbud og ikke mindst tre nye tv-kanaler fra DR. Tilsammen betyder det et væsentlig større tv-univers i Danmark, mange flere valgmuligheder for seerne og dermed markant øget konkurrence.

Det er en spændende og positiv ny situation, men den stiller samtidig krav til DR om at kommunikere vores kanaler meget tydeligt og stringent, og sikre et klart billede hos seerne af, hvad de kan forvente. Derfor har det været helt naturligt for os også at give DR1 og DR2 nyt design, så alle DRs seks tv-kanaler har et helt nyt tidssvarende look, men samtidig også hænger tæt sammen visuelt, med DR som en klar afsender.”

Thomas Hertzuddyber: ”Man opdager for eksempel hurtigt, at DR-logoet går igen med en markant, ensartet placering i de respektive kanalers nye logoer. Kanalernes udtryk skal være distinkte - men skal selvfølgelig også hænge sammen. Og netop fordi DR-logoet er brugt meget stringent, bliver der plads til den mangfoldighed og individualitet i resten af kanalernes design, som er ekstremt vigtig for at skille sig ud i markedet og ramme netop den fornemmelse og stemning, som er hver kanals egen.”

Fuld designpakke med grafik og lyd
Det er dog langt fra kun kanal-logoerne, som er omfattet af redesignet: Både DR1 og DR2 går på tirsdag i luften med en ny og gennemført grafisk og auditiv designpakke, der omfatter levende og faste grafiske elementer i kanalernes flader, såvel som nyt lyddesign. Jazzmusikeren og ’X Factor’-dommeren Thomas Blachman står sammen med bassisten Lennart Ginman f.eks. bag lyddesignet til DR1 og kulturkanalen DR K, mens DR2’s nye lyddesign bærer Asger Baden og Peders fingeraftryk.

Når DR har indkaldt lydkunstnerisk ekspertbistand er det naturligvis ikke noget tilfælde, fastslår Thomas Hertz:

”I DR går vi konstant efter et højt kvalitetsniveau i vores indhold - og det skulle selvfølgelig lige mangle, at vi gør det samme med hensyn til lydligt og visuelt design til vores kanaler.”

”Samtidig har vi naturligvis søgt at opdatere DR1 og DR2’s samlede udtryk, så vi kommunikerer præcis det vi ønsker til seerne. I DR1’s tilfælde har det f.eks. handlet om at ramme et udtryk der både er moderne og sanseligt, og som kan rumme aspekter som underholdning og fællesskab, hvor alle danskere kan være med. For DR2’s vedkommende har det blandt andet været en målsætning at skabe et lidt mere tilgængeligt, markant og humoristisk udtryk i kanalens ’look and feel’, som det hedder på godt dansk.”

Som en del af processen med det nye design til samtlige seks DR-tv-kanaler - der i øvrigt også har omfattet udvikling af kanalnavnene DR K, DR Ramasjang og DR HD - har DRs markedsførings- og designafdelinger kigget grundigt ud i verden for at høste inspiration og erfaringer:

”Op til arbejdets begyndelse har vi gennemgået op mod 200 tv-stationers airlook og brugen af det i forhold til kanalernes flow. Det har gjort det muligt for os at udlede nogle vigtige grundlæggende tommelfingerregler for godt kanaldesign, så vi ikke nødvendigvis opfinder den dybe tallerken forfra i hver henseende,” fortæller Thomas Hertz.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002