Kontakt os


 

’Samantha Who?’ på Kanal 4 til efteråret
Mandag 27. juli 2009
Af Karsten Jensen
 
Christina Appelgate er snart aktuel i komedieserien ‘Samantha Who?’, hvor hun spiller rollen som psykiateren Samantha ’Sam’ Newly, der bliver ramt af hukommelsestab.

‘Samantha Who?’ har været en succes i USA og er nu kommet til Danmark. Serien har høstet et mange priser og nomineringer siden første afsnit rullede over de amerikanske tv-skærme. Det er blandt andet blevet til Golden Globe, Screen Actor Award og Teen Choise Awards nomineringer.

Serien fik en Peoples Choice’s Award som årets komedieserie i 2007. Seriens forfattere er specielt stolte af denne pris, da det til forskel fra andre awards, er den almindelige amerikaner, der stemmer om, hvem der skal vinde prisen. Christina Appelgate er nomineret til en Emmy i 2009 for årets bedste kvindelige komedieskuespillerinde og fik desuden en Peoples Choice’s Award i 2008 for årets bedste kvindelige tv-stjerne.

Christina Applegate spiller psykiateren Samantha ’Sam’ Newly, der bliver offer for en flugtbilist og vågner op på hospitalet efter otte dage i koma. Det viser sig, at Sam har fået hukommelsestab og ingen erindring har om sin fortid. Hun kan, til sin omgangskreds store chok, heller ikke huske familie og venner.

Sam må nu genopdage sin fortid ved at søge efter spor fra sit tidligere liv, og hun må snart konstatere, at hun før ulykken ikke var noget særligt rart menneske! Og det er hun nu fast besluttet på at ændre. Men det er ikke nemt, når man konstant bliver konfronteret med fortidens synder. Sam opdager bl.a., at hun var sin kæreste Todd utro med en gift mand, og da det ikke går at genoptage forholdet til Todd, må hun flytte hjem hos sine forældre - blot for at konstatere, at hun før ulykken ikke var på talefod med sine forældre igennem to år. Hvad værre er, så opdager Sam, at hendes ulykke slet ikke var nogen ulykke, men derimod et mordforsøg! Det kommer som et chok for Samantha, at nogle har forsøgt at myrde hende…..og hvem? Og hvad med hendes vennekreds, hvem kan hun egentlig stole på? Hun ved f.eks. ikke om det var Dena (Melissa McCarthy) eller Andrea (Jennifer Esposito), der var hendes bedste veninde før ulykken.

Christina Applegate kendes herhjemme bedst fra TV3-serien ’Married… with Children’ – ’Vore værste år’ – hvor hun spiller datteren Kelly Bundy, der er en mindre klog blondine. I serien virker hun som en magnet på det modsatte køn, der kan have op til flere dates på en aften. Serien blev produceret mellem 1987 og 1997.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002