Kontakt os


 

UK: Mangelfuld dækning af udlandsnyheder
Tirsdag 30. juni 2009
Af Karsten Jensen
 
En undersøgelse af de britiske tv-stationers nyhedsdækning af internationale nyheder afslører en mangelfuld dækning.
En ny undersøgelse viser, at de britiske tv-stationers internationale nyhedsdækning er mangelfuld. Undersøgelsen peger på manglende dækning og manglende opfølgning på nyheder fra udlandet.

I to uger har forskere kigget britiske nyheder igennem og undersøgelsen viser, at mere end halvdelen af alle internationale nyhedshistorier fokuserede på USA, Australien og Israel.

Undersøgelsen fortæller, at seere der er interesserede i en bredere international nyhedsdækning må ty til smallere digitale kanaler, for at få et overblik over internationale begivenheder.

Undersøgelsen roser dog tv-stationernes reality-formater og drama-produktioner for at vise hverdagslivet i udlandet, men peger altså på i sin konklusion, at nyhedsdækningen er mangelfuld.

Sally-Ann Wilson fra Commonwealth Broadcasting Association, der stod for undersøgelsen fortæller: ”Vi lever i en stigende sammenkoblet verden og de fleste mennesker i Storbritannien har et stigende antal forbindelser med andre dele af verden. Rapporten viser tydeligt, at seerne er nysgerrige efter at vide, hvordan mennesker andre steder lever deres liv og at det er en væsentlig rolle for alle public service stationer at afspejle denne virkelighed.”

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde mellem Commonwealth Broadcasting Association, International Broadcasting Trust og UK Government’s Department for International Development.

I de to uger undersøgelsen fandt sted fandt ingen nyheder fra hverken Sverige, Norge, Finland eller Danmark frem til de britiske tv-skærme.

Herhjemme har TV Avisens på DR1 udsendelse kl. 18.30 været udsat for kritik for mangel på udenlandske nyheder.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002