Kontakt os


 

Verdens længste sommerferie - i dansk tv
Mandag 29. juni 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det kommer sikkert som lidt af en overraskelse for en del danskere, men iflg. de to statslige tv-institutioner DR og TV 2, så varer sommerferien tre måneder. I den forgangne uge kunne seerne opleve hver aften, at værterne på magasin- og debatprogrammerne sagde farvel og god sommer. De er tilbage engang til efteråret. Men hvorfor skal de være på ferie så længe, spørger Ekstra Bladet.
Hvorfor har de ikke bare en afløser på de tre-fire uger almindelige seere holder ferie, hedder det videre i Ekstra Bladets leder.

"Det mest besynderlige er, at politikerne tilsyneladende accepterer, at sommer-tv er én lang genudsendelse. I årets løb har de ellers travlt med at råbe op om, at DR og TV 2 kun får licenspenge , fordi det sikrer, at vi danskere får alle væsentlige begivenheder af national interesse på dansk tv og et bredt udbud af danskproducerede dokumentar - og dramaserier som 'Krøniken' og 'Rejseholdet'", skriver Ekstra Bladet.

"I virkelighedens verden misbruger politikerne public service-begrebet til at sikre, at de selv kommer i fjernsynet fra landsmøder, grundlovstaler og andre kedsommelige begivenheder.
Det koster kassen," skriver formiddagsavisen, der så foreslår, at disse forpligtelser kunne afskaffes.

Avisen er godt sur over, hvad man kalder "genudsendelseshelvedet" i DR og TV 2 i den lange sommerperiode:

"Vi kan nøgternt konstatere, at public service-forpligtelsen gælder delvis i løbet af året og overhovedet ikke om sommeren."

"Tv-cheferne er ligeglade og politikerne vender det døve øre til - måske fordi de selv har en endnu længere sommerferie end tv-værterne," hedder det i Ekstra Bladets leder og opfordrer til et seeroprør.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002