Kontakt os






 

'Helt ærligt, mor og far' solgt til 24 lande
Onsdag 29. april 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De elsker TV 2-programmet 'Helt ærligt, mor og far' ude i den store verden. Hele 24 lande har købt rettigheder til programserien, hvor fire børn hudløst ærligt fortæller deres karrieremindede forældre, hvordan de opfatter livet, hverdagen og familien. Også andre danske tv-formater fra Nordisk Film sælger godt i udlandet.

Det internationale distributionsselskab Nordisk Film TV World har i de senere måneder afsat en lang række skandinaviske tv-rettigheder til internationale tv-marked, der udviser stigende interesse for nye skandinaviske tv-ideer.

Op til tv-festivalen MIPTV i Cannes solgte Nordisk Film TV World rettighederne til TV 2-succeserne 'Klamhuggerne' og 'Alarm 112', mens det på selve MIP var dokumentarserien 'Helt ærligt, mor og far', udviklet og produceret af Mette Heide fra Plus Pictures, der gik som varmt brød. Således har hele 24 lande på eller i forlængelse af tv-festivalen købt rettighederne til programserien. Blandt køberne er USA, Storbritannien, Australien, Tyskland, Frankrig og Spanien.

"Det er helt vildt imponerende at en dansk udviklet tv-idé kan blive solgt til så mange lande på så kort tid. Det sker yderst sjældent, så det skal vi bare være rigtig stolte af," siger Karoline Spodsberg, International direktør hos Nordisk Film TV World, og tilføjer:

"Det er en stor cadeau til produktionsselskab Plus Pictures og TV 2, som tør tage chancer og producere unikt tv-indhold. Det er også med til at fortælle, hvorfor nordiske formater er i høj efterspørgsel ude i verden. Vi står for en høj grad af kvalitet og kreativitet, og det nordiske publikum er krævende. De er veluddannede, kritiske og vil se tv af høj kvalitet. Kombinationen af en stærk historiefortælling og en høj produktionskvalitet gør at tv-købere i hele verdenen med interesse følger vores marked nøje.


Foto: 10-årige Jakob er en af dem, der er hudløst ærlig over for sine forældre i dokumentarserien 'Helt ærligt, mor og far'.


Funktioner

Printervenlig version








  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002