Kontakt os 

Guldbrandsens næste projekt allerede solgt til ni lande
Tirsdag 31. marts 2009
Af Karsten Jensen
 
Udlandet er stærkt interesseret i instruktøren Christoffer Guldbrandsens kommende tv-dokumentarprojekt, ’Præsidenten’.
Allerede inden programmet overhovedet er i kassen, har ni lande sikret sig rettighederne til at vise ’Præsidenten’, der - som det hedder - handler om ”kampen for og imod et politisk integreret Europa”. Alle medvirkende er tidligere eller nuværende regeringschefer, som personligt har deltaget i processen.

Det er DR Internationalt Salg, der står for at sælge ’Præsidenten’, og ifølge chefen for afdelingen, Helene Aurø, har Holland, Norge, Sverige, Finland, Irland, Tyskland, Frankrig, Tjekkiet og Polen købt indtil videre. Derudover har DR Internationalt Salg også oplægget til programmet med i tasken, så man kan forsøge at sælge det til flere på denne uges MIPTV-salgsmesse i Cannes.

”Det er ganske usædvanligt, at vi får solgt et program til så mange lande, allerede så tidligt i processen. Men lige så stille er Christoffer Guldbrandsen ved at blive et etableret navn internationalt. Hans dokumentar ’Fogh bag facaden’ blev for eksempel vist i 17 lande - både i en lang række europæiske lande, Japan og USA,” siger Helene Aurø.

Ved at købe programmet så tidligt i tilblivelsesprocessen sikrer de udenlandske tv-stationer sig på den ene side, at de får lov til at vise programmet, og samtidig er de med til at sikre finansieringen af filmen.

Også Christoffer Guldbrandsens seneste dokumentar ’Dagbog fra midten’ om Ny - senere Liberal - Alliance prøver DR Internationalt Salg i den kommende tid at sælge til udlandet. Her er vurderingen, at programmet er helt unikt, fordi det kommer så tæt på og bag facaden i politik, og at der kunne være udenlandsk interesse for det af den grund.

Premieredatoen på Guldbrandsens kommende dokumentar er endnu ikke fastsat.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002