Kontakt os


 

'Skråplan' - nyt satireshow på DR2
Mandag 30. marts 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Komikerne Linda P. og Christina Sederqvist indtager igen DR2s satireflade - denne gang med satireshowet ’Skråplan’ - et program fra bunden af det danske samfund. Her kan man bl.a. møde de kræsne singlemænd Bruno og Nalle, sagsbehandlerne Jytte og Özgen, og centervagterne Bo Patrick og Schäfer.
At tabere også kan blive vindere beviste komikerne Linda P. og Christina Cederqvist, da deres satireprogram ’Piger på prøveløsladelse’ for nylig vandt prisen for årets originale tv-program ved TV2 Zulu Awards. Satireserien om de to tabere fra Sydhavnen, Winnie og Karina, i tvangsaktivering på en lokalradio havde i efteråret stor succes på DR2.

Til april vender Linda P. og Christina Cederqvist tilbage til DR2s satireflade fredag aften med deres nye satireshow ’Skråplan’. Her vil de to prøveløsladte piger genåbne deres brevkasse og besvare spørgsmål fra seerne, og hver uge viser de en række indslag fra det virkelige liv, bl.a. ’Borgerservice’ - om ansatte og klienter i et borgerservicekontor, ’Bruno og Nalle’ - de kræsne singlemænd samt ’Crimetime’ - DR2s helt eget kriminalmagasin.

Borgerservice er en serie om ansatte og klienter på et borgerservicekontor på Københavns Vestegn. Her møder seerne bl.a. den smågnavne tyrkiske sagsbehandler Özgen og hans kollega, den overempatiske vestegnspige Jytte, som også er afdelingens IT-ansvarlige. Blandt de borgere der regelmæssigt frekventerer Borgerservice finder vi den påtrængende, hårdtslående 40-årige prolle-dronning Mouna Greyplace - der i virkeligheden blot hedder Mona Gråsted, den evigt snakkende 56-årige Elinor - hvis ene ben er 20 cm kortere end det andet, den uheldig bums Bamse - der har det med konstant at forlægge sin hund, sin pose og sine ejendele samt de to rygere Tommy og Annika, der mest af alt bare ryger smøger, mens de venter på at det bliver deres tur.

Bruno og Nalle er venner og begge to single. Især Bruno vil gerne finde en kæreste, og for at forbedre sine chancer hos det modsatte køn, tyr han til både fitness og tarmskylninger i et forsøg på at smide de overflødige kilo. Desværre for Bruno virker hans ven Nalle, som lider af total mangel på situationsfornemmelse, mere opsat på at spænde ben for Brunos dating-forsøg, end på selv at finde den eneste ene.

Kriminalmagasinet Crimetime går derimod lige til sagen og stiller om direkte til landets brændpunkter - som fx Glostrup Storcenter. Her forsøger de to centervagter, den karismatiske leder Bo Patrick og hans side-kick, den lettere retarderede Schäfer, nidkært at holde centret fri for butikstyve, bumser og andre sigøjnere.

Crimetime går også tæt på en af Avedøres mange pigebander, ’Fucking Shit’, hvis medlemmer tæller Laura og Signe fra 8. klasse. De gør oprør mod forældre og andre autoriteter og er totalt ligeglade med, om de kommer for sent hjem til ’Disneysjov’.

Alle roller spilles af Linda P. og Christina Cederqvist - og for instruktionen står Jesper Rofelt (Drengene fra Angora).


Foto: Pigebanden 'Fucking Shit' hænger ud i Glostrup Centret og gider i hvert fald ikke komme hjem til 'Disney sjov'. (Fotograf: Per Arnesen)


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002