Kontakt os 

DR1s fredagsfilm er ikke bare discount - de er simpelthen rådne
Mandag 30. marts 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR1 sender hver fredag aften en 'fredagsfilm', der skulle være kanalens trækplaster. Men filmene er elendige. Dagbladet Information har sammenlignet hundredevis af anmeldelser af de sidste tre måneders fredagsfilm, og de er - iflg. rækken af internationale filmanmeldere - ikke bare "ren discount" - de er "rådne". En anmelder kalder den "kynisk foragt for seerne".
Fredag aften i sidste uge sendte DR1 den amerikanske actionfilm 'The Sentinel'. Den er ikke god. New York Times kaldte den i sin anmeldelse for "dybt latterlig". Andre anmeldere er enige. Filmen er "rådden".

Forleden fredag aften viste DR1 filmen 'A Sound of Thunder'. Meget ringere bliver det ikke. New York Times skrev i sin anmeldelse af filmen, at "denne film opnår et niveau af elendighed, som vel nærmest er sublimt." Og igen er andre filmanmeldere helt enige. På hjemmesiden Rotten Tomatoes, der samler filmanmeldelser fra mere end 200 medier - herunder de 20 største aviser i USA - får netop denne film absolut bundkarakter.

Information har via Rotten Tomatoes undersøgt de sidste 24 fredagsfilm på DR1, og den gennemsnitlige score viser, at DR1s fredagsfilm er "rådne".

Det er ikke nogen nyhed for filmanmelder på Berlingske Tidende, Ebbe Iversen. Han siger: "Du kan ikke forestille dig en kvalitetsfilm på DR1 i prime time. DR nærer en dyb mistillid til seernes smag og fatteevne".

Han kalder det "kynisk foragt for seerne" og funderer over, om det måske også handler om, at DR blot sender dét, de kan købe billigst.

"Rent filmmæssigt spiller det ingen rolle, om man ser TV3 eller DR1. DR har i sin konkurrenceiver ladet sig synke ned på samme niveau som de gennemkommercielle kanaler - og derved kommercialiseret sig selv," siger Ebbe Iversen videre.

Tidligere tv-direktør i DR, Jørgen Ramskov, erkender, at DR1 "viser for mange slatne film" og tilføjer: "DR1 kunne afgjort hæve overliggeren og sende noget mere kvalitet - i øjeblikket er det mildest talt ikke imponerende."

Den ansvarlige på DR, programredaktør Steen Salomonsen, afviser kritikken og siger, at DR1 også skal have plads til "skæve film". Han begrunder filmvalget fredag aften med, at "fredag aften er en underholdningsaften, hvor målet er at samle det store publikum."


Foto: Filmen 'A Sound of Thunder' er DRs bundskraber iflg. vurderingen blandt filmeksperter.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002