Kontakt os


 

DR sætter navne på nye tv-kanaler
Torsdag 19. marts 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når Danmark til november skifter til det nye, digitale, jordbaserede tv-sendenet, får alle danskere samtidig mulighed for at få mere ud af DR, blot de har en MPEG4-tuner i deres tv. Ved denne lejlighed fordobler DR nemlig sine tv-tilbud til seerne, fra de tre nuværende kanaler, DR1, DR2 og DR Update, til i alt seks kanaler.
DRs nye kanaler bliver:
• børnekanalen: 'DR Ramasjang',
• kultur- og historiekanalen: 'DR K' - og
• HD-kanalen: 'DR HD'.

DRs mediedirektør, Lars Grarup, glæder sig til at lade danskerne stifte bekendtskab med de nye kanaler:

"Vi er i fuld gang med at færdiggøre DRs tre nye tv-kanaler til danskerne, og jeg glæder mig meget over, at DR på denne måde er med til at sikre, at seerne også fremover ved, hvor de kan finde tv-programmer af høj kvalitet inden for alle genrer. Det er en meget vigtig del af DRs public service opgave i et stadig mere fragmenteret tv-marked," siger Lars Grarup, der tilføjer: "Vi har nu sat navne på vores nye kanaler - DR Ramasjang, DR K og DR HD, og jeg håber naturligvis, at de nye DR-kanaler hurtigt vil blive en del af danskernes tv-hverdag."


• DR Ramasjang - en dansk børnekanal for de 3 til 10-årige

Børnene får nu mere plads hos DR. Fra den 1. november 2009 vil danske børn og deres forældre kunne samles om børne-tv i høj kvalitet, i alle døgnets vågne børnetimer, fra klokken 6.00 til klokken 20.00, hver dag og året rundt. DR Ramasjang henvender sig til alle børn mellem 3 og 10 år, men har fokus på de 7 til 10-årige.

På DR Ramasjang kan børnene møde alle de kendte DR-figurer og deres venner, ligesom de vil møde helt nye karakterer og værter, der vil involvere børnene såvel i udsendelserne som i andre relevante sammenhænge i børnenes hverdag.

"DR Ramasjang er DRs nye brand for børn - en moderne, dansk børnekanal, der aldrig er stillestående eller kedelig, som navnet også signalerer. Det bliver gedigent børnefjernsyn, når det er allerbedst, med masser af dynamik og liv, som følger børnenes egen årscyklus og sender programmer, der passer til børnenes hverdag, weekend og ferier," fortæller Lars Grarup.


• DR K - en ny og moderne kulturkanal

Fra 1. november 2009 får DR også en anden vigtig platform, der vil give seere med interesse for kultur og historie et livligt sted at samles. Kultur- og historiekanalen DR K vil give plads til det brede billede af kultur, lige fra opera, billedkunst og litteratur til design, mode og arkitektur.

DR K sender fra klokken 16.00 til klokken 24.00 alle dage, året rundt.

"Kulturen er en af DRs væsentligste forpligtelser, og derfor er vi meget glade for at kunne styrke vores udbud med en hel broadcast-kanal. Vores nye kultur- og historiekanal, med det korte og rammende kanalnavn ’DR K’, tilbyder oplevelser og indsigt til alle, der elsker kultur. Kanalen inviterer alle, som gerne vil have oplevelser med kulturelt indhold, til det helt store tag-selv-bord med kunst, kultur, historie, musik, design, arkitektur, mode, dramaserier fra DR-arkivet og fiktion fra hele verden," fortæller Lars Grarup.


• DR HD - Danmarks første free-to-air HD kanal

Fra 1. november 2009 tilbyder DR danskerne en hel kanal med tv i overlegen broadcast-kvalitet. DR HD sender kun i ægte HD - aldrig opskaleret.

"Med DR HD byder vi danskerne på fantastiske tv-oplevelser med ekstra høj visuel merværdi indenfor genrerne fakta, fiktion og sport, og sender desuden de flotteste produktioner fra DR1 og DR2, så danskerne kan opleve for eksempel de store dramaserier fra DR1 i HD-kvalitet, forklarer Lars Grarup,


Fakta:

• Alle kan få DRs tre nye kanaler - blot man har en MPEG4-tuner
• Der vil være et mangfoldigt frit tilgængeligt tv-udbud på det nye digitale sendenet (digitalt antenne-tv).
• Alle DRs seks kanaler vil kunne modtages frit med en almindelig antenne og en MPEG4-tuner (digital-modtager).
• En stor andel af de fjernsyn, som sælges i dag, har indbygget MPEG4-tuner, men en tuner kan også købes som separat boks eller indstikskort til selve fjernsynet. Fra 2012 vil MPEG4 være formatet for samtlige kanaler på det nye, digitale sendenet (digitalt antenne-tv).


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002