Kontakt os


 

‘Min Italienske Drøm’
Torsdag 26. februar 2009
Af Karsten Jensen
 
I aften kl. 20 blænder DR1 op for ‘Min Italienske Drøm’, der er produceret af Eyeworks Denmark A/S. Formatet er ejet af Eyeworks koncernen og er det første format, der rammer de danske tv skærme efter, at Eyeworks har etableret sig i Danmark. Værten på programmet er Eva Ravnbøl.
I ‘Min Italienske Drøm’ er fire danske par klar til at opgive alt og forlade regnfulde Danmark for at kæmpe for deres drøm om at eje og drive et bed & breakfast i Italien. Parrene skal samarbejde om at renovere et gammelt hus i landsbyen Rosora, så det kan fungere som et moderne bed & breakfast.

I det sidste program vil ét par vinde retten til at købe huset med forbedringer for 100.000 euro. Tre italienske eksperter vil undervise og bedømme parrene i madlavning, håndværk og sprog. Men hvad danskerne ikke ved er, at hvert eneste skridt de tager bliver nøje overvåges af et hemmeligt råd, der består af syv lokale borgere. I sidste ende er det dette råd, der bestemmer, hvilket par der vinder byens hjerte og dermed nøglen til huset.

Serien tager udgangspunkt i iværksætterdrømmen og i ønsket om at få et lidt mindre stresset liv langt væk fra Danmarks kulde og regn:

”Samtidig er det et unikt program, der vender hele integrationsdebatten på hovedet. Pludselig er det danskerne, der er de fremmede og som skal forsøge at integrere sig til en ny kultur. Selv om vi som danskere ofte har mange holdninger til indvandrere herhjemme og måske mener, at de bør integrere sig bedre oplever man i serien, hvor svært det faktisk er og hvordan danskerne selv kommer til at træde ved siden af og nogen gange fornærme de lokale indbyggere. Det er både lærerigt, varmt og stærkt underholdende,” siger Paul Anthony Sørensen, der er producent på serien.

Redaktionschef Hanne Jensen, fortsætter: ”Det har været en udfordring at producere serien, da en del af de medvirkende har været lokale italienske borgere, og der har selvsagt været en del logistik, kulturforskelle og sprogbarrierer, der skulle overvindes. Samtidig er vi blevet mødt med både varme, åbenhed og stor gæstfrihed, og jeg tror, at Rosora har en meget stor plads i hjerterne på alle, der har været på holdet.”

”Det er en ambitiøs serie, men samtidig også noget af det sjoveste, vi har været involveret i og det er bare nogle af de nye muligheder for at producere innovativt og ambitiøst tv vi har fået ved at være blevet en del Eyeworks koncernen,” slutter Paul Anthony Sørensen.

Værten på programmet er Eva Ravnbøl, der har boet 17 år i Rom, og er kendt som både kogebogsforfatter, rejsearrangør og tv-vært.

Foto: Bjarne Bergius, DR.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002