Kontakt os


 

’Backstage’ – nyt musikprogram på DR2
Torsdag 26. februar 2009
Af Karsten Jensen
 
Lørdag kl. 19.30 inviterer Camilla Jane Lea seerne med Backstage til en musikalsk øje- og øreåbner på DR2. Der er web-snigpremiere allerede i dag, torsdag eftermiddag, på www.dr.dk.
Seerne får et nyt tv-program om musik. ’Backstage’, er et show der inviterer publikum til at blive en del af holdet bag produktionen og komme helt tæt på den kreative proces.
Programmet er bygget op således, at to orkestre, hver gang stiller op og spiller deres bedste hits, men også bliver opfordret til at interessere sig for det andet orkesters sange. Det er der kommet nogle kreative og originale programmer ud af, der endda holder lidt mere, end de lover.

Tim Christensen og Figurines spiller imod hinanden fra hver deres scene på en Neil Young klassiker, der viser, at samhørigheden og respekten mellem musikerne er helt i top.

De musikalske overraskelser har nærmest stået i kø, og musikerne har overgået hinanden i kreative input og musikalske sammenspil.

Redaktør, Anja Pil Dyhrholm Overby oplevede premieroptagelserne således:

”Jeg var overdrevent spændt på, hvordan det fælles nummer ville fungere. Og det har været total optur at se de forskellige konstellationer løse opgaven vidt forskelligt. Det er fedt, at vi har fået noget fantastisk dansk musik på bånd, så det kan sendes ud til hele Danmark.”

Men også de øvrige konstellationer overraskede positivt. Mikael Simpson og Suspekt havde haft en så god kemi, at de spiller alle 5 sange fra en scene. Der går næsten jam session i programmet, og både rappere og band fanger musikken i øjeblikket.

Opfordringen til at spille sammen bliver taget til den yderste konsekvens, når Carpark North og Sys Bjerre laver et såkaldt mash-up af sangen ’Malene’ og ’Best Day’ - en sammenkobling mellem ulykkelig kærlighed og hovedløs forelskelse, der tilsammen skaber en helt ny komposition.

The Blue Van og Camille Jones samler alle musikere på en scene til et fælles nummer efter en tur i øvelokalet, der var imødeset med nysgerrig spænding af The Blue Van, over at skulle tage imod Danmarks klubdronning nr. 1 i deres drengehybel af et øvelokale.

Alt dette kan opleves på DR2 fra lørdag den 28. februar kl. 19.30. Det første program kan allerede ses på www.dr.dk fra torsdag eftermiddag i dag den 26. februar.

Det er P3’s musikvært Camilla Jane Lea, der uddeler backstage-passet og byder velkommen til et program, der bringer seere og gæster helt tæt på den rytmiske musik og kunstnerne bag den.

”Jeg glæder mig vildt meget til, at Danmark igen får et musikprogram, der tager musikken seriøst, uden at gøre det kedeligt. ’Backstage’ bliver en ugentlig, musikalsk fest, som jeg er både stolt og beæret over at kunne invitere alle med til,” siger en spændt Camilla Jane Lea.

Foruden det ugentlige musikprogram vil ’Backstage’ også få et helt særligt liv på www.dr.dk, hvor den musikglade seer kan finde meget mere stof om favoritkunstneren, f.eks. i form af interviews, fraklip fra tv-programmerne og ekstra numre optaget i Koncerthusets Studie 2.


De kommende navne bliver optaget i uge 11 og er følgende:

9/3: Hej Matematik! + A Kid Hereafter
Søren Rasted fra Hej Matematik! havde det store ønske at spille med Frederik Thaa fra A Kid Hereafter - en spræl-levende multikunstner, der laver en fest på scenen med sølv-jakkesæt, farverige kulisser og kæmpe fuldskæg. Det bliver helt sikkert festligt! Så vidt vides mødtes de første gang, fordi Søren var til en koncert med A Kid Hereafter.

10/3: Sune Rose Wagner + The Broken Beats
Et møde mellem den stilsikre storbys-poet Sune Wagner og sanger Kim Munk fra The Broken Beats, som skriver storladne popsange samtidig med, at han arbejder som nedbrydningsarbejder i Jylland. Sune Rose Wagner bor i New York, og de to scener tegner personlighederne meget fint. Fællesskabet ligger i, at begge bands er uforudsigelige og ikke lader sig styre af, hvad andre mener, hvad der er det smarte/rigtige at spille, synge og sige. Men i musikalsk stemning og personlighed er der stor kontrast.

11/3: DIEFENBACH + WHITE PONY + POWERSOLO
Det her bliver et ultimativt Backstage-mix af ny dansk musik! Og et eksempel på, hvor godt fællesskab og samarbejde der findes på den danske musikscene for tiden. I aften bliver alt blandet.

White Pony (Pato + Lasse Lyngbo fra Diefenbach) har lavet en ny sang feat. Powersolo som de for første gang spiller live i Backstage. Powersolo er en duo af to pind-tynde tatoverede brødre fra Århus/Djursland med dejlig energi og kærlighed til bacon og traktor. Lasse fra White Pony spiller desuden i bandet Diefenbach, som udsendte plade i efteråret og skriver smukke svævende pop-rock sange.

12/3: Spleen United + The William Blakes
Spleen United var et af de store gennembrud i dansk rock sidste år og har kæmpe opbakning på DR P3 og et godt publikum. Denne aften står deres gennemtænkte og superkontrollerede udtryk i kontrast til The William Blakes - en musikalsk sæk lopper, der elsker udklædning, Napoleons-kostymer, gak og gøgl - Der stiller op med 4 guitarister og et dobbelt trommesæt med fælles storetromme til de to trommeslagere. Det bliver en aften, der blander humører og stilarter.


Om værten
Camilla Jane Lea (født 1973) kom til DR i 2002, og har bl.a. været musikchef i DR Ung, hvor hun stod for at lancere musikprogrammet Boogie. De sidste tre år har hun været vært på P3, hvor hun bl.a. har styret mikserpulten i programmerne ’Musikterapi på P3’ og ’Darth Vaders sommerhus’, sidstnævnte med en ironisk reference til DR Byen i Ørestad Nord.Foto: Agnete Schlichtkrull, DR.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002