Kontakt os


 

”Lærkevej” - ”dramady” på TV 2
Fredag 30. januar 2009
Af Karsten Jensen
 
”Dramady-genren” er hidtil uprøvet i Danmark, men nu kommer TV 2 med en ensemblefortælling spækket med løgne og hemmeligheder, kærlighed, perlegrus og masser af sort humor.
”Lærkevej", der er seriens foreløbige arbejdstitel, handler om livet på en tilsyneladende helt almindelig parcelhusvej i Danmark. Her møder seerne en række ikke helt almindelige personer, der hver især kommer til at bære på en skæbnesvanger hemmelighed. Deres løgne og forsøgene på at skjule dem driver karaktererne ud i ekstreme dilemmaer og fanger dem i et uløseligt og fascinerende skæbnefællesskab.

Seerne kommer ind i serien, da en voldsom begivenhed sender de tre søskende Katrine, Sune og Mathilde på flugt fra storbyen. Skæbnen fører dem til Lærkevej, hvor de tror, at de har fundet det perfekte sted at gemme sig og vogte på deres hemmelighed. Men de kunne ikke tage mere fejl, og snart må de sande, at de er kommet fra asken til ilden. For uanset hvor man flytter hen, så flytter havenissen med.

De to søstre spilles af Laura Drasbæk (foto) og debutanten Sarah-Sofie Boussnina. Rollen som deres bror, Sune, er endnu ikke besat. Laura Drasbæk (født 22. december 1974) debuterede i filmen ’Lad isbjørnene danse’ og har siden spillet mindre roller i en håndfuld film.

Blandt seriens andre skuespillere er Anette Støvelbæk, Henrik Prip, Søs Egelind, Claus Riis Østergaard og Julie Wright.

Det er Cosmo Film med producer Mie Andreasen i spidsen, der står for produktionen.

Hovedforfatter er Mette Heeno, som tidligere har skrevet manuskript til bl.a. TV 2 Zulu-serien ’Langt fra Las Vegas’, animationsspillefilmen ’Terkel i knibe’ samt spillefilmene ’Nynne’, ’Supervoksen’ og ’Fakiren fra Bilbao’.

Christian Torpe og Tine Krull Petersen er episodeforfattere. Serien instrueres af Kasper Gaardsøe, der bl.a. har instrueret DRs ’Sommer’ og ’Livvagterne’.

TV 2's nye "dramadyserie" produceres med støtte fra Public Service Puljen og produceres af Cosmo Film og får premiere på TV 2 senere i år.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002