Kontakt os


 

Fyringer og nedskæringer på Nordisk Film
Fredag 30. januar 2009
Af Karsten Jensen
 
Nordisk Films nye topchef Allan Hansen tilpasser virksomheden til lavkonjunkturen. Omkostningerne sænkes med samlet 100 millioner kr. i 2009 og 2010. Cirka 50 stillinger nedlægges.
Nordisk Films nye topchef Allan Hansen er som noget af det første nødt til at tilpasse virksomheden til de dårlige tider.

”Med udsigt til en markant nedgang i resultatet for 2008 og en lavkonjunktur, der har bidt sig fast, så er det både naturligt og nødvendigt at tilpasse os markedet,” siger adm. direktør Allan Hansen.

Nordisk Film sænker derfor omkostningerne i 2009 og 2010 med samlet 100 millioner kr. Cirka 25 medarbejdere afskediges, mens 25 stillinger ikke genbesættes.

Allan Hansen ønsker på sigt at øge overskuddet af den store omsætning på over 3 milliarder kr.:
”Nordisk Film skal rustes til fremtiden. Vi ligger år efter år med en relativt lav indtjening ud af en enorm omsætning. Vi skal øge indtjeningen, fordi en sund økonomi giver plads til at dyrke kreativiteten og foretage nye investeringer. Kun på denne måde kan vi bevare vores ledende markedsposition på hovedparten af vores forretningsområder. Nordisk Film er inde i en rigtig god kreativ udvikling med mange successeer, og den udvikling skal vi sikre fremover,” siger Allan Hansen.

Han peger på aktuelle eksempler som erhvervelsen af ’Go’ Morgen Danmark-produktionen’, filmen ’To Verdener’, co-produktionen af filmatiseringen af ’Mænd der hader kvinder’, der er på vej til biograferne, samt krigstidsfilmen Max Manus, som Nordisk Film har i distribution og som i disse dage runder en million solgte biografbilletter i Norge.

For at sikre bedre indtjening, så skal der gøres en indsats på en række af de forretningsområder, der ikke tjener penge. Det drejer sig om post produktion, musikforretningen samt en række kreative partnerskaber, som Nordisk Film har indgået i de seneste par år. Her bliver der fokus på værdiskabelse og gennemført restruktureringer.

Organisatorisk gennemfører Nordisk Film desuden en række forandringer.

”Vi samler vores filmproduktion, både hel- og delejede selskaber under én ledelse for at udnytte synergier og holde samme høje aktivitetsniveau som hidtil. Vi optimerer vores post produktion ved at indsætte ny ledelse og øge fokus på lønsomhed. Desuden slanker og samler vi de centrale stabsfunktioner,” siger Allan Hansen.

Allan Hansen holder overordnet fast i Nordisk Films retning.

”Nordisk Films strategi er rigtig. Så den holder vi fast i. Den handler om at optimere vores partnerskaber, udnytte de mange synergimuligheder, investere digitalt og have de rigtige rettigheder, så vi også i fremtiden kan være den førende leverandør af underholdning i Norden,” siger Allan Hansen.

Allan Hansen tiltrådte stillingen den 15. december.

Læs mere:
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=17064

Nordisk Film er en del af Egmont og Nordens førende udvikler, producent og distributør af kreativt indhold inden for film, tegnefilm, tv, musik og spil. Nordisk Film er indehaver af de nordiske rettigheder til distribution af Sony PlayStation og ejer biografer i Danmark og Norge. Derudover ejer Nordisk Film selskaber inden for post produktion, filmlaboratorier og udlejning af broadcasting faciliteter. Nordisk Film havde i 2007 en samlet omsætning på 3.346 millioner DKK. Selskabet beskæftiger 1.150 medarbejdere i Norden.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002