Kontakt os


 

Landsretten gav TV 2-ansatte strafbortfald
Mandag 22. december 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Østre Landsret har i dag underkendt Københavns Byret, og givet strafbortfald til tre TV 2-ansatte, der overtrådte våbenloven for at bevise, hvor let det er at anskaffe sig ammunition og våben uden de nødvendige tilladelser. TV 2's nyhedschef, Michael Dyrby kalder det glædeligt og helt retfærdigt.
Københavns Byret idømte i august måned tre TV 2-ansatte - en redaktionschef, en journalist og en fotograf - bøder for overtrædelse af våbenloven i forbindelse med deres arbejde.

Ankesagen, der blev afgjort i dag, den 22. december, endte med strafbortfald til de tre TV 2-ansatte, der i et nyhedsindslag ville demonstrere, hvor let det er at anskaffe sig ammunition og våben uden de nødvendige tilladelser.

Og landsrettens dom glæder Michael Dyrby:

"Jeg er meget tilfreds med landsrettens dom. Jeg har hele tiden ment, at byrettens dom var åbenlys forkert, så nu skete retfærdigheden efter min mening fyldest".

Han erkender, at de TV 2-ansatte overtrådte våbenloven, men at det var nødvendigt for at afsløre, hvor let det er at skaffe våben og ammunition i Danmark.

"Byretten mente, at vi kunne lave samme historie ved at bruge en person med jagttegn, men det var jo netop hele pointen, at alle kan købe våben uden at have et jagttegn. Jeg er glad for, at landsretten nu har givet os straffritagelse, for det er en væsentlig historie."

Østre Landsret lod bøderne bortfalde med følgende begrundelse:

"Som anført af byretten var formålet med lovovertrædelserne at afdække privatpersoners og forretningers salg af våben og ammunition uden forevisning af jagttegn. Hertil kommer at de tiltalte dagen efter anskaffelsen af ammunitionen orienterede politiet herom og aftalte et møde den følgende dag kl. 10, og at de tiltalte efter det oplyste opbevarede ammunitionen og geværet forsvarligt. Alt i alt findes der herefter i det konkrete tilfælde at foreligge sådanne formildende omstændigheder, at straffene for de tiltalte kan bortfalde."


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002