Kontakt os


 

DR har succes i Østeuropa
Fredag 28. november 2008
Af Karsten Jensen
 
Det seneste halve år har DR Internationalt Salg fået afsat cirka 50 dokumentarudsendelser til østeuropæiske tv-stationer. Specielt Polen, Rusland og Estland køber en del ind hos DR.
Når østeuropæerne tænder for deres fjernsyn, får de i stigende grad udsendelser fra DR på skærmen. Det seneste halve år har DR Internationalt Salg fået afsat cirka 50 dokumentarudsendelser til østeuropæiske tv-stationer, og det er en pæn fremgang i forhold til tidligere år.

Blandt de store købere er Polen, der har købt 20 dokumentarprogrammer fra DR i år, mens Estland og Rusland netop har købt en pakke hver med henholdsvis 11 og otte udsendelser. Derudover har tv-stationer i Tjekkiet, Slovenien, Rumænien og Bulgarien også haft bud efter DRs udsendelser den seneste tid.

”Det er ikke sådan, at vi aldrig har handlet med landene før, men de køber bare mere, end de har gjort førhen,” forklarer teamleder Charlotte Gry Madsen fra DR Internationalt Salg.


Lama i Søborg til Polen
Polakkerne har blandt andet udsigt til at skulle se Poul-Erik Heilbuths program ’Fanget i fortiden’ om oprindelige folk, men de skal for eksempel også stifte bekendtskab med serien ’Lakha Lama 2860 Søborg’, der af 100.000 tibetanere opfattes som en levende Buddha, men også er bedstefar og handyman i Søborg til daglig. Også en dokumentar om Karen Blixen og en dramadokumentar om H. C. Andersen fra 2004 er røget ned i polakkernes indkøbsvogn.

Den russiske tv-station Kultura har ligeledes købt Karen Blixen-dokumentaren ’Out of This World’ . Men indbyggerne i det store land mod øst får også snart mulighed for at se DR-dokumentaren ’Flyver med ørne’ på kanalen Red Media samt serien ’En kongelig familie’. Den handler om ”hele Europas svigerfar”, Christian IX, og blandt de medvirkende er Dronning Margrethe.


Blikket mere mod EU
Ifølge Charlotte Gry Madsen er en del forklaringen på mersalget til øst formentlig, at landene nu har blikket mere rettet mod, hvad der sker i EU, som flere af landene også er blevet medlem af for nylig.

”Og derudover skyder der også i Østeuropa flere og flere tv-kanaler op. Det giver også behov for mere stof at sende,” siger teamlederen fra DR Internationalt Salg.


Foto: Marcus Mandal og Anna von Lowzow sammen med Meryl Streep i dokumentaren om Karen Blixen, som nu skal vises flere steder i Østeuropa.

Foto: Jan Weincke, DFF.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002