Kontakt os


 

TV 2 besparelser rammer hårdt på Nyhederne
Onsdag 26. november 2008
Af Karsten Jensen
 
Budgetterne på TV 2 betyder, at stationens omkostninger skal reduceres med tre pct. næste år. Besparelserne rammer hårdt på TV 2 Nyhederne, der nedlægger ni stillinger og lukker korrespondentkontoret i New York, hvor Susanne Utzon (foto) rapporterer fra. Derudover bliver morgennyhederne på TV 2 fra årsskiftet leveret af TV 2 News i København.
Journalisten skriver, at der bliver nedlagt ni stillinger i nyhedsafdelingen i Odense. Fire fastansatte medarbejdere forventes at få tilbudt andet arbejde, mens de resterende fem freelancere formentlig må i gang med at finde andet arbejde.

”Det kan synes som en hellig ko, vi slagter, men det er vigtigt, at TV 2 Nyhederne udnytter alle synergieffekter. Vi har i dag to afviklingshold i funktion på Nyhederne om morgenen. Ingen andre sender nyheder på det tidspunkt. Vi bruger altså ressourcer på at konkurrere med os selv,” forklarer nyhedschef Michael Dyrby ifølge Journalisten.

TV 2 understreger, at lukningen af morgennyhederne i Odense ikke har at gøre med diskussionen om en afvikling af TV 2 på Kvægtorvet.

Derudover skal der spares på udgifterne til up-link og TV 2 vil fremover købe langt færre indslag fra regionerne.

Susanne Utzon, der siden 2006 har rapporteret fra New York, USA, får også sin stilling nedlagt, men nyhedschef Michael Dyrby, siger til epn.dk, at det mest sandsynlige er, at hun vender tilbage til TV 2 Nyhederne i Danmark.


Epn.dk oplyser, at der en større rokade på vej blandt TV 2's korrespondenter. Den 1. januar begynder reporter på TV 2 Nyhederne Olaf Christensen som korrespondent i Bruxelles.

Den nuværende Bruxelles-korrespondent, Svenning Dalgaard, vender tilbage til TV 2 i Danmark.

Studievært Jesper Steinmetz (foto) tager pr. 1. april 2010 over i Washington efter Allan Silberbrandt.

Ulla Terkelsen fortsætter som korrespondent, men hun skifter i det nye år base fra London til Paris, skriver epn.dk.


TV 2 opprioriterer
Samtidig med disse besparelser får programmet ’Praxis’ flere penge til ekstra afsnit, der skal sendes i foråret, skriver Journalisten. Opprioriteringen af ’Praxis’ betyder, der blandt andet skal ansættes flere medarbejdere til dette program.

Der er også bevilliget flere penge til en dokumentarsatsning, der har titlen ’Felthospitalet’.

TV 2’s nyhedsudsendelse kl. 22 bliver også opprioriteret og skal opleves som både en stærkere og større udsendelse.

TV 2 Nyhederne vil i 2009 have en særlig pulje penge til projekter eller udvikling af journalistikken. Hvad dette indebærer vides endnu ikke.

TV 2’s nyhedsdækning i 2009 vil blandt andet inkludere EU-Valget, Kommunalvalget og Klimatopmødet hvortil der er afsat midler.Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002