Kontakt os


 

Streamet web-tv stormer frem i Danmark
Fredag 29. august 2008
Af Karsten Jensen
 
Fremtidens mediebillede vil blive præget af internet-brugere, der ser streamet tv over Nettet – og flere danske medier oplever en nærmest eksplosiv vækst i web-tv mediet.
Det seneste år er antallet af visninger af streamet web-tv hos de danske online medier nærmest eksploderet – og det er især satsningen på egenproduceret indhold, der tiltrækker mange nye brugere. Det viser tal fra Xstream Media Solutions, som er leverandør af software til styring og afvikling af streamet web-tv hos mange af de danske online medier.

”Vi oplever en nærmest eksplosiv vækst i brugen af streamet tv på de danske online mediers hjemmesider. Flere af vores kunder oplever mere end en fordobling i brugen af deres web-tv sammenlignet med samme periode sidste år, og væksten fortsætter med vækstrater på mellem 15 og 35 procent i kvartalet," siger Frank Thorup, der er adm. direktør for Xstream Media Solutions.

”Det er især satsningen på opbygningen af redaktionelle tv-afdelinger hos mange af de danske online medier, som for alvor har givet web-tv mediet et gennembrud. Det er en rigtig spændende udvikling, for vi oplever også, at antallet af videovisninger pr. bruger-session er steget kraftigt, efter at online medierne er begyndt at satse på egenproduktioner,” siger Frank Thorup.

Mange medievirksomheder er i disse år i færd med at undersøge, hvilke teknologiske platforme og indtjeningsmuligheder, der er forbundet med at satse på streamet web-tv. Og det kan man mærke hos Xstream, som allerede har leveret den teknologiske web-tv platform til førende danske medier som ekstrabladet.dk, berlingske.dk, jyllandsposten.dk, politiken.dk, aftenposten.no, dagbladet.no, bergenstidende.no, sydsvenskan.se m.fl.

”Web-tv er slået igennem hos brugerne, og mediet har en stor andel i den kraftige vækst i trafikken, som mange af de danske online medier oplever. Der er ingen tvivl om, at online mediernes evne til at udvikle web-tv mediets indholds- og forretningsmuligheder vil være afgørende for deres markedsposition i de kommende år”, siger Frank Thorup.

Xstream Media Solutions opererer især i Danmark, Norge og Sverige og har netop åbnet kontor i Nederlandene. Virksomheden har oplevet en kraftig vækst de sidste par år, og har positioneret sig som en af Europas førende indenfor salg af media assets management software målrettet online medier.


Funktioner

Printervenlig version
  · 2018
  · 2017
  · 2016
  · 2015
  · 2014
  · 2013
  · 2012
  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002